MINISTAR MUP-A RS

Lukač: Bit će još hapšenja osoba koje su koristile "Sky" aplikaciju

Priveli smo veliki broj lica koja su koristila ovu aplikaciju za šta imamo nepobitne dokaze, a dio njih će, vjerujem, biti osuđen, rekao je Lukač

Lukač: Hapšenja će dovesti i do većeg broja operativnih podataka. Agencije

E. Ć. / Srna

19.9.2022

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je danas Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nastavlja sa prikupljanjem informacija o licima koja su koristila SKY aplikaciju i da će na osnovu toga biti još hapšenja zbog počinjenog kriminala.

Lukač je podsjetio je veliki broj lica u BiH koristio ovaj način komunikacije za kriminalne radnje.

- U posljednjih nekoliko mjeseci borimo se protiv organizovanog kriminala na način da je dešifrovana SKY aplikacija u saradnji sa Evropolom, ali i tužilaštvima u BiH. Priveli smo veliki broj lica koja su koristila ovu aplikaciju za šta imamo nepobitne dokaze, a dio njih će, vjerujem, biti osuđen - rekao je Lukač.

On je naveo da je materijal obiman i da mora biti analiziran za šta je potrebno vrijeme.

- Lica su koristila i šifrovane kodove i sada kada je otvorena SKY aplikacija vidimo da su se mnoge kriminalne radnje dešavale, a da to policija i tužilaštva nisu znala. Siguran sam da će u narednom periodu na osnovu prikupljenih informacija biti još hapšenja - istakao je Lukač.

On kaže da će hapšenja dovesti i do većeg broja operativnih podataka koje će policija moći da koristi, te da niko neće biti zaštićen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.