SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST

Država mora platiti i omogućiti građanima da se liječe gdje god žele

Nosilac liste za Parlament FBiH doktor Mirsad Kacila istakao je da su ovi izbori vrlo važni i krucijalni za našu državu

Press centar SBB-a

25.9.2022

Skup SBB-a u Novom Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dr. Mirsad Kacila, nosilac liste za Parlament FBiH - Avaz
Dr. Nabil Naser, kandidat za Federalni parlament - Avaz
Dnevni avaz
+9

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Novom Sarajevu održao predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za Kantonalnu skupštinu te Federalni i Državni parlament.

Nosilac liste za Parlament FBiH doktor Mirsad Kacila istakao je da su ovi izbori vrlo važni i krucijalni za našu državu.

- Biramo evropski put BiH, otvorenost i dobrosusjedstvo, ili zatvaranje i traženje vize za odlazak. Prošle četiri godine sam proveo u Federalnom parlamentu, borili smo se i izborili za ono za šta smo mogli, ali nije to lako, treba nam više ruku, više mjesta. Zato je važno izaći na izbore i glasati za Savez za bolju budućnost - istakao je Kacila.

Naveo je da će se boriti za pravo pacijenata i da ne budu diskriminirani te da imaju pravo izbora gdje će se liječiti.

Kandidat za Federalni parlament dr. Nabil Naser u svom govoru je istakao da je vrijeme da BiH dobije ministarstvo zdravstva na državnom nivou.

- Pacijent je taj koji bira gdje da se liječi. Za protekli period Vlada FBiH je Zavodu za zdravstveno osiguranje dužna oko dvije milijarde KM. U revizorskom izvještaju Ureda za revizije BiH za 2020. godinu Vlada FBiH je uplatila 28,5 umjesto 148 miliona maraka. Ostali su dužni pacijentima i osiguranicima 120 miliona KM. Zbog takvog nemara naša djeca i osiguranici se liječe uz pomoć dobrih ljudi, "Pomozi.ba" ili dizanjem kredita. Arapske zemlje su skinule Bosnu i Hercegovinu s liste prioriteta, i to zbog prosjačke politike SDA – rekao je Naser.

Prisutnima su se još obratili kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo Vesko Drljača, Mirsad Jašarević i Selma Halilagić, kandidat za Federalni parlament Edin Rovčanin te kandidati za Parlament BiH Anis Krivić i Zikreta Tubić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.