NEVJEROVATNA PRIČA

Prašović-Gadžo intervjuisala borca koji je branio Sarajevo, pa ga srela poslije 30 godina: Zaslužio je puno više

Ovaj junak Armije RBiH sa porodicom živi u oronuloj zgradi, zaboravljenoj od svih, podno Sokolja, navela je Prašović-Gadžo

Sanela Prašović-Gadžo i Ifet Mašić danas i prije 30 godina. FACEBOOK

S. S.

10.10.2022

Ugledna novinarka Sanela Prašović-Gadžo na društvenim mrežama objavila je nevjerovatnu priču. Naime, ona je 1992. godine kao novinarka, u jeku rata, intervjuisala na Sokolju Ifeta Mašića, tadašnjeg komandira čete, a danas ga je nakon 30 godina posjetila na istom mjestu.

- Tačno 30 godina je prošlo između trenutka kada su ove dvije fotografije nastale. Ova ratna, snimljena je na Sokolju 1992. godine. Ova druga danas, također na Sokolju. Na slici je moj ratni drug, Zlatni ljiljan, heroj Armije RBiH, Ifet Mašić. Moj ratni junak. Hrabrost je pokazao kada je bilo najvažnije. Branio je ovaj grad. Bio ranjen. Danas sam ga posjetila jer nas je njegova divna supruga Sadeta Mašić povezala - napisala je Prašović Gadžo.

Fotografija nastala prije 30 godina. FACEBOOK

"Moraju biti adekvatno zbrinuti"

Kako navodi, susret je bio emotivan, a za nju i težak.

- Nekako sam sebi uvijek isticala da su junaci, Zlatni ljiljani, najvažniji i da moraju biti adekvatno zbrinuti. Susret sa Ifetom mi je pokazao i drugu stranu te price. Ovaj junak Armije RBiH sa porodicom živi u oronuloj zgradi, zaboravljenoj od svih, podno Sokolja. Živi u potpuno neuslovnih cca 40m2. Godine su donijele i nekoliko hroničnih oboljenja, dijabetes, insulin - pojašnjava ona.

Sanela Prašović-Gadžo nakon 30 godina ponovo sa Ifetom Mašićem. SCREENSHOT

"Branioci ove države zaslužuju puno više"

Kaže da hrabri junaci odbrane države moraju biti adekvatno zbrinuti.

- Danas sam zato ljuta, razočarana, tužna, potpuno sam na off. Vidite, ovo je važna priča. Prevažna. Jer je odbrana države Bosne i Hercegovine od agresije bila također prevažna. Ako država zaboravi heroje koji su je branili onda smo svi mi potpuno izgubljeni i sve smo unatrag 30 godina pogrešno uradili. Ifet i branioci ove države zaslužuju puno, puno više, a obaveza je države da im to osigura - zaključila je Prašović.

Facebook status Sanele-Prašović Gadžo. SCREESHOT

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.