POLITIČKI DIREKTOR SBB-A

Anis Krivić: Dogovor osmorke je civilizacijska obaveza prema BiH i Bošnjacima

Uostalom, DPS je u Crnoj Gori pojedinačno osvojio najviše glasova na prošlim državnim Izborima ili sada na lokalnim u Podgorici, pa su morali otići u opoziciju, kaže Krivić

Krivić: Argumenti SDA da su oni osvojili najviše glasova i da moraju biti u vlasti ne stoje ni matematički, niti politički. Avaz

Piše: E. T.

3.11.2022

U izjavi za portal "Avaza", Anis Krivić, politički direktor Saveza za bolju budućnost (SBB) u prijelaznom periodu, povodom potpisivanja sporazuma stranaka osmorke je rekao: 

- Radi se o civilizacijskoj obavezi gospodina Nikšića, Konakovića, Ogreševića, Forte i drugih da sa vlasti ode jedna dinastičko - koruptivna hobotnica koja već više decenija ima pipke u svim sferama društva i pravi neprincipijelne i tajne koalicije sa stranakama koje su protiv BiH. 

Zato je enormna odgovornost osmorke i svih drugih političkih aktera da ne izdaju građansku volju za promjenama. Argumenti SDA da su oni osvojili najviše glasova i da moraju biti u vlasti ne stoje ni matematički, niti politički. 

Uostalom, DPS je u Crnoj Gori pojedinačno osvojio najviše glasova na prošlim državnim Izborima ili sada na lokalnim u Podgorici, pa su morali otići u opoziciju. To se treba dogoditi i sa SDA, jer je to jedini način da BiH krene brže u euro-atlantske integracije, okrene se zapadnim saveznicima i demokratskim standardima i napokon adaktira feudalni tip vladanja Bošnjacima i državom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.