U POLIKLINICI KARABEG

Održana edukacija s novim proizvodima na tržištu BiH

Nakon predavanja za uposlenike, održan je i "hands on" trening uz tretman četiri pacijenta na tri regije

Ljekari i medicinsko osoblje Poliklinike “Karabeg”. Avaz

E. M.

13.11.2022

Pod vodstvom dr. Domenica Romana iz Milana, Italija, u organizaciji kompanije “Humed Pharmad” iz Zagreba, u poliklinici "Karabeg" ekskluzivno je održano predavanje o novom proizvodu i metodi na našem tržištu (Prophilo).

Prva praktična primjena nakon registracije u BiH urađena je u poliklinici "Karabeg". Radi se o kombinaciji hijaluronskog filera, skinboostera i mezoterapije (tri u jedan) u jednom preparatu čija aplikacija doprinosi volumenu, hidrataciji i poboljšanju ukupnog kvaliteta kože na licu, vratu i koži drugih dijelova tijela.

Nakon predavanja za uposlenike poliklinike "Karabeg" održan je i "hands on" trening uz tretman četiri pacijenta na tri regije (lice, vrat i tijelo).

Prim. dr. Amela Karabeg istakla je kako je bilo zadovoljstvo učestvovati u interaktivnom predavanju dr. Romana.


Dr Romano, dr. Ljevar i prof. Karabeg. Avaz

- Uživali smo u primjeni preparata, kojem smo poklonili povjerenje, od strane ljekara koji ima ogromno iskustvo. Iskoristili smo priliku da primijenimo tehniku apliciranja te odmah počinjemo sa korištenjem proizvoda kod naših pacijenata - kazala je prim. dr. Karabeg.

Ana Ljevar, mr. pharm., dr. sci., zastupnica i vlasnica firme "Humed Pharmad" iz Zagreba istakla je da je sretna i počastvovana što su uspostavili saradnju sa poliklinikom "Karabeg".

- Važno je da je prvi i odlučujući korak započeo na ovom mjestu, u ovoj poliklinici jer vrhunski dokazani proizvodi, koji se koriste u više od 80 zemalja svijeta, idu uz eminentne ljekare i vrhunske medicinske ustanove kao što je zasigurno poliklinika "Karabeg" - kazala je ona.


Nova metoda primijenjena je na pacijentima. Avaz

Novi (medicinski) proizvodi i tehnologije, uz stalna ulaganja u opremu i usavršavanje medicinskog kadra kroz kontinuirane edukacije u teorijskom i praktičnom smislu su stub društva u širem smislu a u mikrosredinama su temelj kvalitetnog rada ustanove na dobrobit svih, a u ovom slučaju naših pacijenata”, rekao je prof. dr. Reuf Karabeg.

Dodao je kako je u Sarajevu održano i predavanje i za ostale kolege (dermatologe, otorinolaringologe, stomatologe, opšte hirurge….).

Prophilo je italijanski proizvod napravljen na bazi jedinstvene švicarske tehnologije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.