BLOKIRAN RAČUN

Džindić održao sastanak s ciljem rješavanja statusa RMU Zenica, Kasumović se nije pojavio

Potpuno je nejasno ponašanje gradonačelnika koji zanemaruje i jasne zaključke Gradskog vijeća Zenica, navedeno je

S održanog sastanka. Fena

A. K. / Fena

3.4.2023

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je organizirao sastanak s ciljem rješavanja statusa RMU Zenica nakon blokade od Gradske uprave Zenica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

- Potpuno je nejasno ponašanje gradonačelnika koji zanemaruje i jasne zaključke Gradskog vijeća Zenica, te nastavlja rudare RMU Zenica držati u agoniji. Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić je predložio i izrazio spremnost da iskomunicira novonastalu situaciju s relevantnim institucijama, kako bi se pronašlo rješenje koje je trenutno apsolutno u rukama gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića – navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata, Elektroprivrede i Uprave RMU Zenica, dok se pozivu nije odazvao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović niti je obezbijedio zamjenu na ovom sastanku, ističu iz Federalnog ministarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.