NA DAN POBJEDE

Skandalozan govor Dodika: Ponovo govorio o zajedničkoj državi Srba, izjednačio partizane i četnike

Danas RS živi svoj puni demokratski i ustavni potencijal, rekao je

Milorad Dodik. predsjednikrs.net/B.Zdrinja

S. S.

9.5.2023

Naša historija, historija srpskog naroda je stradalnička i časna, historija narodne pobjede, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Banjoj Luci, a govor je započeo minutom šutnje za stradale u Srbiji u dva maskra.

- Ovaj dan pripada svima koji su stradali u četiri godine rata koji je nametnuo fašizam. Borba je bila časna, mnogi su dali živote jer su smatrali da je to časno - rekao je Dodik.

Istakao je da je narodnooslobodilačka vojska nesumnjivo bila antifašistička, ali i Srbi su imali i "otadžbinski pokret."

"RS je antifašistički projekat"

- Narodnooslobodilačku borbu su u okviru partizanske i otadžbinske vojske dominantno proveli Srbi, nisu nužno bili vezani za ideologiju, ali jesu za slobodu svog naroda. Istovremeno s borbom krenula je 1928. godine i satanizacija srpskog naroda. RS je antifašistički projekat! - rekao je Dodik.

RS je Dodik ponovo skandalozno nazvao državom i to antifašističkom.

- Danas RS živi svoj puni demokratski i ustavni potencijal. BiH nije hijerarhijski posložena država. Nastoje da naprave unitarnu i centralizovanu zemlju, nastoje da nam otmu imovinu -rekao je Dodik.

"Zajednička država Srba"

Istakao je da mora da se afirmiše ideja o nacionalnoj državi Srba.

- Moramo se okupiti oko ideje RS kao samostalne države ako nastave da nam oduzimaju ustavnu poziciju - poručio je Dodik i dodao da će RS nastaviti da se gradi.

- Unaprijediti bolnice i banje je naš prioritet u narednom periodu. U stalnoj borbi s unutrašnjim potrebama razvoja, danas je RS stabilna zajednica i živi više od tri decenije. RS ima namjeru da bude jača veća i stabilnija. Treba da rješavamo probleme boračke populacije. Neka žive RS, Srbija, Rusija, srpski i ruski narod - poručio je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.