U BANJOJ LUCI

Potpisan Memorandum o saradnji između Uprave za javne prihode Sjeverne Makedonije i UIO-a

Ovim dokumentom ćemo ojačati međusobnu saradnju, rekla je Lukarevska

Sa potpisivanja. UIO BiH

A. O.

12.5.2023

Direktori Uprave javnih prihoda Republike Sjeverne Makedonije i Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Sanja Lukarevska i Miro Džakula, potpisali su danas u Banjoj Luci Memorandum o saradnji.

Direktorica Lukarevska je istakla da na inicijativu Uprave javnih prihoda, a s ciljem smanjenja porezne evazije, kontinuirano potpisuju Memorandume o saradnji s poreznim upravama iz regiona.

Jačanje saradnje 

- Ovim dokumentom ćemo ojačati međusobnu saradnju, unaprijedit ćemo odnose, ne samo između dvije institucije, već i između dvije zemlje. Ova saradnja će utjecati i na smanjenje birokratskih procedura – istakla je direktorica Uprave javnih prihoda, Lukarevska.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje Džakula pojasnio je i da će ovim Memorandumom odnosi i saradnja dviju zemalja biti dodatno osnaženi.

Korist od Memoranduma

- Korist od ovog memoranduma imat će obje institucije, ali i građani. Memorandumom je predviđena saradnja u radu dviju poreznih uprava, koja će omogućiti razmјenu iskustava, prenošenje znanja, unapređenje rada dviju poreznih uprava, kao i podsticanje dobrovoljnog poštovanja obaveza – objasnio je direktor Džakula.

Uprava za indirektno oporezivanje će i u narednom periodu nastaviti s potpisivanjem ove vrste memoranduma o saradnji, s ciljem povećanja saradnje s poreznim upravama u regionu i šire.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.