OBUSTAVIT ĆE SAOBRAĆAJ

U Zenici pukla vodovodna cijev, iz ViK-a najavljuju totalnu rekonstrukciju oštećenog cjevovoda

Tokom dana će biti izrađeno projektno rješenje kako bi radovi na rekonstrukciji cjevovoda mogli započeti sutra, 30. maja

Pukla cvijev u Zenici. Printscreen

N. Aj.

29.5.2023

U Zenici je došlo do kvara na jednoj od vodovodnih linija, na dijelu Jevrejske ulice, između raskrsnica s Titovom ulicom i Bulevarom Ezhera Eze Arnautovića, na lokalitetu Stara pijaca.

Iz "Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Zenica"saopćili su da su njihove ekipe hitnom intervencijom odmah izolovale oštećeni dio cjevovoda.

- Čime je obezbijeđeno uredno vodosnabdijevanje za sve potrošače. Odmah je izvršeno i sapiranje i čišćenje kolovoza na saobraćajnici Bulevara Ezhera Eze Arnautovića, kako bi se osiguralo neometano odvijanje saobraćaja.

Uzimajući u obzir da je kvar nastao na cjevovodu starosti blizu 60 godina te obim oštećenja na saobraćajnici, JP ViK d.o.o. Zenica će izvršiti totalnu rekonstrukciju oštećenog cjevovoda na spomenutom dijelu Jevrejske ulice.

Tokom dana će biti izrađeno projektno rješenje te izvršeni odgovarajući pripremni radovi, kako bi radovi na rekonstrukciji cjevovoda mogli započeti sutra, 30. maja 2023. godine. Za vrijeme izvođenja radova će doći do potpune obustave saobraćaja - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.