23. GODIŠNJICA

Krišto: Granična policija BiH je izrasla u respektabilnu policijsku agenciju

Istakla je i da se kroz kontinuiranu i otvorenu saradnju Vijeća ministara BiH, nadležnog ministarstva i Granične policije BiH može mnogo učiniti

Obilježavanje godišnjice Granične policije. Vijeće ministara BiH

S. S.

6.6.2023

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je da je Granična policija BiH, uz sve izazove s kojima se susreće, izrasla u respektabilnu policijsku agenciju. Istakla je da je, uz redovne aktivnosti nadzora granice, Granična policija BiH prva barijera u sprečavanje ilegalnih ulazaka i borbe protiv krijumčarenja ljudi, a što je posebno izraženo posljednjih godina od kada se Bosna i Hercegovina našla na ruti velikih migrantskih tokova.

Krišto se obratila danas u Sarajevu u povodu 23. godišnjice i Dana Granične policije BiH. Direktoru Mirku Kuprešakoviću i svim uposlenicima Granične policije BiH čestitala je godišnjicu i poželjela uspjeh u daljnjem radu.

- Upravo ova činjenica nam govori da je policijski posao veoma zahtjevan i odgovoran, da iziskuje visok nivo znanja, snalaženja i reagiranja u raznim situacijama, pa često i u onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga, da bismo na najbolji mogući način mogli odgovoriti potrebama službe, nedvosmisleno je da s pozicije koju obnašamo moramo i dalje raditi na poboljšanju uslova rada i djelovanja pripadnika Granične policije BiH - rekla je Krišto.

Istakla je i da se kroz kontinuiranu i otvorenu saradnju Vijeća ministara BiH, nadležnog ministarstva i Granične policije BiH može učiniti mnogo toga kada je riječ o poboljšanju efikasnosti rada, ali i operativnih kapaciteta ove policijske agencije, kako bi se još uspješnije mogla nositi sa svim izazovima i biti pouzdan partner policija u regiji, ali i Evropskoj uniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.