VIJEĆE MINISTARA BIH

Imenovani Pregovarački tim i članovi zajedničkih tijela za sukcesiju

Za člana Stalnog zajedničkog povjerenstva viših predstavnika država nasljednica je imenovan zamjenik ministra finansija i trezora Muhamed Hasanović

Sa sjednice Vijeća ministara. Fena

FENA

14.6.2023

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, donijelo je Odluku o imenovanju članova zajedničkih tijela i članova Pregovaračkog tima za provođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Za člana Stalnog zajedničkog povjerenstva viših predstavnika država nasljednica je imenovan zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović.

Istodobno su za članove Zajedničke komisije i šefove ekspertnih timova imenovani zamjenik ministra obrane BiH Aleksandar Goganović (Aneks A Sporazuma o pitanjima sukcesije), zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić (Aneks B), viceguvernerka Centralne banke BiH Ernadina Bajrović (Aneks C), ravnateljica Arhiva BiH Danijela Mrda (Aneks D) i pomoćnik ministra pravde BiH Niko Grubešić (Aneks G).

Na sjednici je imenovan Pregovarački tim za provedbu Sporazuma o pitanjima sukcesije, u čiji sastav ulaze danas imenovani članovi zajedničkih komisija. Oni će zamijeniti ranije članove koji više ne obavljaju funkcije u ministarstvima i tijelima iz kojih su imenovani, čime se omogućava nastavak provedbe aktivnosti iz Sporazuma o pitanjima sukcesije, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.