SARAJEVO

Ministar Konaković i ambasador Kine u BiH: Razgovarali o saradnji u oblastima ekonomije, obrazovanja i turizma

Ambasador Ji Ping izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom između dvije zemlje

Elmedin Konaković i ambasador Ji Ping. MVP BiH

S. S.

3.7.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom.

Ministar je poželio Ambasadoru dobrodošlicu i naglasio zadovoljstvo kontinuirano dobrim odnosima Bosne i Hercegovine i Kine, bez otvorenih pitanja. Istovremeno je istakao da se svakako zalaže za unaprjeđenje političkih i svih drugih odnosa sa Narodnom Republikom Kinom jer to smatra važnim opredjeljenjem vanjske politike Bosne i Hercegovine. U tom smislu je sutrašnji sastanak delegacija Kine i Bosne i Hercegovine itekako dobrodošao, treba razgovarati o daljnjoj saradnji u oblastima ekonomije, obrazovanja, razvoja infrastrukture, zaštite životne okoline, turizma i sl.

Ambasador Ji Ping izrazio je zadovoljstvo dobrom saradnjom između dvije zemlje, još jednom podcrtao spremnost za razvojem bilateralnih odnosa i željom Kine da i dalje implementira u Bosni i Hercegovini projekte koji pomažu razvoju i napredovanju BiH i zahvalio Bosni i Hercegovini na podršci u međunarodnim institucijama i tijelima. 

Elmedin Konaković i ambasador Ji Ping. MVP BiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.