AKCIJA "PORTO"

Tužilaštvo KS predložilo pritvor Adnanu Kahrimanu i Arminu Husiću, Amar Bašić i dalje u bjekstvu

Kahriman i Husić su poznati policiji otprije

Amar Bašić: I dalje u bjekstvu. Avaz

Miralem  Aščić

5.7.2023

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor Adnanu Kahrimanu i Arminu Husiću, uhapšenim prije dva dana u akciji "Porto", saznaje portal "Avaza".

Oni su jučer predati u nadležnost Tužilaštva KS, a sumnjiče se za razbojništvo i tešku krađu.

Amar Bašić, koji je pucao na policiju, i dalje je u bjekstvu. On je, osim za razbojništvo i tešku krađu, osumnjičen i za napad na službenu osobu.

Privođen sa Sejfovićem

Kahriman i Husić su poznati policiji otprije. Adnan Kahriman više puta je privođen s Anelom Sejfovićem.

Podsjećamo, Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo prije dva dana su, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo, proveli operativnu akciju „Porto“ s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela razbojništva i teških krađa.

Izvršeni su pretresi na više lokacija, te su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potječu iz izvršenja krivičnih djela, kao i vatreno oružje, a tada su uhapšeni Adnan Kahriman i Armin Husić.

Pobjegao s lica mjesta

Prilikom pokušaja lišenja slobode trećeg lica, u ulici Alibega Firdusa, u općini Novi Grad, 35-godišnjeg muškarca Amar Bašić, isti je napao ovlaštena službena lica smrtonosnom silom, kojom prilikom su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi zaštite života, upotrijebili vatreno oružje, u skladu sa zakonskim propisima. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Muškarac Amar Bašić se udaljio s mjesta događaja, te je za njim raspisana potraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.