28. GODIŠNJICA GENOCIDA

Abazović i Adžić sutra na komemoraciji u Srebrenici

Svojim prisustvom delegacija Vlade Crne Gore će odati počast žrtvama genocida

Filip Adžić i Dritan Abazović. Printscreen

H. J. I.

10.7.2023

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prisustvovat će sutra komemoraciji 28. godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima.

Poziv upućen najvišim zvaničnicima Crne Gore

Organizacioni odbor je, na čelu sa zamjenikom načelnika Opštine Srebrenica Hamdijom Fejzićem, uputio poziv najvišim zvaničnicima Crne Gore da 11. jula 2023. prisustvuju komemoraciji i dženazi u Potočarima.

Crna Gora je u julu 2009. usvojila Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta (EP) o Srebrenici, kao jedna od prvih država koja je to učinila, nakon što je pomenutu Rezoluciju usvojio Evropski parlament. Crna Gora je, također, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna 2021.

Poruka mira i saosjećanja

- Abazović je prihvatio poziv da prisustvuje obilježavanju godišnjice genocida u Potočarima, čime će Crna Gora, kao i do sada, odati počast žrtvama i njihovim porodicima i prenijeti poruku mira i saosjećanja sa svim nevino stradalima. Svojim prisustvom delegacija Vlade Crne Gore će odati počast žrtvama genocida i tom prilikom ukazati na jasan stav Crne Gore kojim se osuđuje genocid u Srebrenici i svi drugi ratni zločini počinjeni na teritoriji bivše Jugoslavije. Prisustvo na komemoraciji 28. godišnjice obilježavanja genocida predstavlja kontinuitet iskazivanja poštovanja žrtvama i posvećenosti Crne Gore u obezbjeđivanju trajnog mira na Zapadnom Balkanu kako se slični zločini ne bi nikad više ponovili - navodi se u saopćenju Vlade Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.