NEZADOVOLJAN USVAJANJEM

Nešić nakon sjednice Predsjedništva BiH: Bećirović i Komšić su zloupotrijebili svoje pozicije

Sreća pa o RS nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić, rekao je Nešić

Nešić: Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci to je sve manje BiH. Avaz

A. O.

18.7.2023

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić reagirao je nakon današnje sjednice Predsjedništva BiH.

- Današnja vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je preglasana član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović pokazuje kakva bi bila sudbina srpskog naroda i RS u centralizovanoj BiH bez dejtonskih mehanizama zaštite. Članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić zloupotrijebili su svoje pozicije za rasplamsavanje krize i produbljivanje nepovjerenja – rekao je Nešić.

Ove izjave dolaze nakon što je na današnjoj sjednici usvojen set zaključaka kojima se, kako se navodi u saopćenju “anatemiše RS i traže sankcije”.

- Sreća pa o RS nikada nisu i nikada neće odlučivati Bećirović i Komšić. Jedino što im uspjeva jeste da bošnjački narod izoluju i svađaju, praveći od FBiH geto. U BiH živi dva miliona Bošnjaka koje Komšić i Bećirović konfrontiraju i zavađaju sa osam miliona Srba u regionu i četiri miliona Hrvata. To mogu raditi samo političari koji ne vole svoj narod. Vapeći za sankcijama RS, oni sankcionišu narod koji predstavljaju - ocijenio je Nešić.

On napominje da se čak i u prvim poslijeratnim godinama vodilo računa u Predsjedništvu BiH da ne bude preglasavanja i da je ovo rijetka situacija da se koristi preglasavanje ne bi li se napakostilo jednom narodu i jednom entitetu.

- Tako se ne gradi BiH. Naprotiv, tako se razgrađuje BiH. Što su Bećirović i Komšić veći Bošnjaci to je sve manje BiH - poručio je Nešić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.