TRAŽI IMENOVANJE MINISTRA

Košarac: Vijeće ministara je na aparatima, neću podržati nijedan materijal koji Ministarstvo finansija predlaže

Odugovlačenje imenovanja ministra finansija dodatni je imput za nepovjerenje, rekao je Košarac

Staša Košarac. Avaz

N. Aj. / RTRS

24.7.2023

Politička previranja u našoj zemlji se nastavljaju. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da neće podržati nijednu tačku u Vijeću ministara BiH koje predloži Ministarstvo finansija i trezora ukoliko ne bude imenovan resorni ministar.

Voditi politiku ministarstva

- Bespredmetno je da Vijeće ministara BiH razmatra bilo koji materijal Ministarstva finansija i trezora BiH bez prethodnog imenovanja ministra. Zbog toga neću podržati nijedan materijal koji Ministarstvo finansija i trezora BiH predlaže Vijeću ministara na usvajanje, sve dok ne budemo imenovali resornog ministra - poručio je Košarac u izjavi za RTRS.

Dodao je da u potpunosti uvažava kapacitet zamjenika, ali da je ministar osoba koja vodi politiku ministarstva.

- Sada imamo situaciju da je Vijeće ministara BiH na aparatima. Mnogi procesi su usporeni. Kako ćemo razmatrati materijal Ministarstva finansija i trezora BiH na Vijeću ministara ukoliko nemamo ministra - upitao je Košarac.

Košarac je ponovio da pozicija ministra finansija i trezora BiH pripada SNSD-u prema ranijem političkom dogovoru te da o tome ne može biti pregovora.

"Neka pokušaju"

- Mi ne tražimo ništa tuđe i ništa što prethodno nije dogovoreno i usaglašeno. No, čini mi se da nam neko to želi oduzeti. Neka pokušaju! Borit ćemo se za ono što je naše - rekao je Košarac.

Prema njegovim riječima, neprihvatljivi su pokušaji ucjene.

- Prepoznali smo različite oblike podvala. Odugovlačenje imenovanja ministra finansija dodatni je imput za nepovjerenje. O tome treba dobro da razmisle naši partneri na zajedničkom nivou - naveo je Košarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.