OD 11. DO 18. AVGUSTA

Večeras počinje manifestacija "Festival u Centru"

Festival će biti otvoren večeras, a tokom sedam dana trajanja za sve posjetioce pripremljen je bogat program gdje će svako naći ponešto za sebe

"Festival u Centru". Facebook

FENA

11.8.2023

Manifestacija "Festival u Centru" u Radićevoj ulici, koju Općina Centar organizira već treći put tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, počinje večeras.

Izdanje Festivala bit će održano u Radićevoj ulici od 11. do 18. avgusta, uz besplatan ulaz na sve programe.

Manifestaciju "Festival u Centru" organizuju Obala Art Centar i Općina Centar, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i u saradnji s Buybookom.

Bogat program

U programu "Festivala u Centru" su izložbe, koncerti, likovne radionice, promocije knjiga, različite sportske aktivnosti, zaboravljene igre djetinjstva, nastupi mažoretkinja, DJ-eva i drugi programi, namijenjeni svim dobnim skupinama.

Festival će biti otvoren večeras, a tokom sedam dana trajanja za sve posjetioce pripremljen je bogat program gdje će svako naći ponešto za sebe.

Prvog dana Festivala od 17.00 do 23.00 sata u dvorištu knjižare Buybook bit će otvoren Sajam gramofonskih ploča "Sarajevo 33".

"Igre bez granica"

U Radićevoj ulici sa početkom od 17.30 sati bit će održane "Igre bez granica" u organizaciji Udruženja "Colibri", koje će istoga dana sa početkom u 18.30 sati održati Likovnu radionicu pod nazivom "Renesansa živi u Radićevoj".

U organizaciji Sportsko-plesnog kluba „Bolero“ prvog dana Festivala u Centru od 19.00 sati bit će održan "Ples u Radićevoj" Nakon najavljenih dešavanja od 21.00 sat u Radićevoj prisutne će zabavljati DJ Rajot.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ranije je potpisao ugovor u vrijednosti od 75.000 KM sa direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem za realizaciju trećeg po redu "Festivala u Centru", saopćeno je iz Općine Centar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.