REAKCIJA NA SAOPĆENJE PDA

Gutić uputio demanti: "Sunčica" se prvo treba informisati o ponašanju svog političkog istomišljenika Nihada Ikanovića

Pozivam Elzinu Pirić „Sunčicu“ da ona, njen naredbodavac i politička partija kojoj pripadaju konačno počnu poštovati pravnu državu, rekao je

Bego Gutić. A. Bešić / Avaz

S. S.

17.9.2023

Načelnik Općine Banovići Bego Gutić uputio je demanti na saopćenje PDA Banovići, gdje se navodi da je napadnut Zlatni ljiljan Nihad Ikanović od strane osobe koja se u nasilničkim ponašanjima nalazila rame uz rame sa Gutićem.

- U navedenoj informaciji (saopćenju) predsjednica PDA - političkog projekta Mirsada Kukića, osuđenog kriminalca i crnolistaša, Elzina Pirić pokušava po ko zna koji put izvršiti zamjenu teza vezujući navedeni incident za ime općinskog načelnika Bege Gutića i OO SDA Banovići. Bilo bi dobro da prije nego što je optužila načelnika Gutića i SDA da se informisala kod nadležnih organa na koji način se desio incident o kome govore tek u drugom dijelu svog saopćenja.

Trebala se Elzina Pirić „Sunčica“ prvo informisati o ponašanju svog političkog istomišljenika Nihada Ikanovića Cace na obilježavanju Dana pogibije banovićkog heroja Zlatnog ljiljana Esada Smajića Kobre, kada je njen politički istomišljenik Caco javno promovisao političku partiju kojoj pripadaju i vrijeđao čovijeka čije ime Sunčica u svom saopćenju ne smije ni da spomene – Ikanović Džemsa. Džems je bio organizator otpora u Banovićima i prva je žrtva lidera PDA Mirsada Kukića, koji ga je nespretnim rukovanjem vatrenim oružjem ranio a za šta nikada nije odgovarao.

Ovdje gospođica Pirić ne brani Zlatnog ljiljana Nihada Ikanovića Cacu nego brani svog radikala, slugu PDA. Da nije tako dotična bi isto tako osudila napad još jednog Ikanovića (vijećnika Ikanović Sifeta) na članicu šehidske porodice Sifetu Kudumović prilikom nasilnog pokušaja preuzimanja prostorija Općinskog vijeća Banovići. Nažalost, tada je brige za sigurnost građana nisu morile, ni nju a ni pojedine predstavnike boračkih udruženja. Žalosti činjenica da su se heroji Banovića, zaslužni borci stavili u službu politike i dozvolili sebi da se dijele, da slijede crnolistaše, osuđene kriminalce i osobe ograničenih intelektualnih sposobnosti.

Pozivam Elzinu Pirić „Sunčicu“ da ona, njen naredbodavac i politička partija kojoj pripadaju konačno počnu poštovati pravnu državu. Umjesto što lažete i trujete javnost, dijelite građane Banovića i za sve optužujete Begu Gutića pravdu potražite kod nadležbnih pravosudnih organa. Podnesite tužbe sudu. Javnost treba da zna da još niste ni jedan takav postupak pokrenuli, jer i sami znate da će te izgubiti. I molimo Vas prestanite više sramotiti ovaj narod, grad i Općinu! Banovićani to ne zaslužuju - poručio je Gutić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.