FEDERALNI MINISTAR

Mijatović poručio patrijarhu Porfiriju: "Oko vas je bilo puno lažnih vjernika, ne mogu ja toga"

Mijatović je u svojoj objavi na Facebooku obznanio razloge nedolaska u Mostar

Vojin Mijatović. Facebook

N. H.

24.9.2023

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović oglasio se na Facebooku povodom posjete patrijarha Porfirija Mostaru. 

Patrijarh Porfirije bio je u dvodnevnoj posjeti Mostaru i Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Jedan od političara koji nije bio u Mostaru danas je i Vojin Mijatović, a on je u objavi na Facebooku obznanio razloge nedolaska. 

- Kao i svi članovi Vlade Federacije BiH uredno sam dobio poziv uoči dolaska Patrijarha srpskog Porfirija u Mostar povodom obeležavanja 150 godina osveštenja Saborne crkve u Mostaru.

Vaša svetosti dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu, zemlju u kojoj žive dobri ljudi, ali zemlju u kojoj pa i oni koji danas sjede sa vama svaki dan prete novim sukobom, ratom i mržnjom.

Ja moram biti iskren i reći da nisam baš neki vjernik, ali morate znati da je danas oko vas bilo puno lažnih vjernika i onih koji ne misle dobro ni pravoslavlju, ni svom narodu.

Gledam po društvenim mrežama slike raznih tajkuna, političara, “mudraca” iz srpskog naroda koji sjede danas oko vas, a koji su poslednje dvije decenije ojterali bar 300 000 Srba iz ove zemlje.

Ja sam vam samo iskren i javno kažem ne mogu ja takve njihove vjere i takvog njihovog srpstva.

Vama lično želim ugoran boravak u Bosni i Hercegovini, vaši dolasci i vaša uloga su bitni u našoj zemlji, ali sa ovakvim “liderima” i “velikim” srbima nema opstanka nama na ovim prostorima.

Želim vam dobro zdravlje i da mnoga ljeta budete Patrijarh srpski u miru i sreći - napisao je Vojin Mijatović u svojoj objavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.