DATA SAGLASNOST

Skupština KS: Izgradnja nove zgrade MUP-a KS na starom gradilištu upravne zgrade ViK-a

Danas usvojena Odluka predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski "oživiti " ovaj prostor

Staro gradilište upravne zgrade ViK-a. Služba za protokol i press Kantona Sarajevo

FENA

7.11.2023

Skupština Kantona Sarajevo u nastavku Desete radne sjednice usvojila je Odluke kojom se daje saglasnost na nacrt Ugovora o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu između Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Sarajevo koji će biti zaključen pred notarom između Kantona Sarajevo, kao sticaoca i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, kao prenosioca.

Odluka tretira prostor i nedovršeni objekat čija je gradnja počela krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća sa namjenom smještaja upravne zgrade "Vodovoda i kanalizacije" na lokalitetu u ulici Kolodvorska, u blizini nekadašnje direkcije "Energoinvesta". Nakon početnih radova, već decenijama nije došlo do okončanja započete gradnje.

Danas usvojena Odluka predstavlja jedan od prvih koraka koji će ponovno građevinski "oživiti " ovaj prostor i to izgradnjom dugoočekivane nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Policijske uprave Novo Sarajevo.

Prema riječima ministra MUP-a KS Admira Katice, naredni koraci Vlade, Ministarstva i Zavoda za izgradnju podrazumijevaju rušenje postojeće građevinske konstrukcije i pokretanje gradnje potpuno novog objekta, površine cca 25 000 kvadratnih metara, sa brojnim namjenama potrebnim za optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS, saopćeno je iz Press službe KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.