SIGURNIJI AMBIJENT

MUP BPK Goražde intenzivno radi na osiguranju opreme i boljih uslova za rad policije

Resorni ministar Nusret Hubjer pojašnjava da je u završnoj fazi procedura javnih nabavki za kupovinu opreme i materijalno-tehničkih sredstava

Resorni ministar Nusret Hubjer. Elma Geca

FENA

21.11.2023

U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde intenzivirane su aktivnosti na obezbjeđenju boljih uslova za rad policije, ali i stvaranju sigurnijeg ambijenta za građane.

Resorni ministar Nusret Hubjer pojašnjava da je u završnoj fazi procedura javnih nabavki za kupovinu opreme i materijalno-tehničkih sredstava za Upravu policije

- Do sada smo proveli nabavke za novo terensko vozilo, dron i mobilni radar, kao i specijalnu opremu za sektor kriminalističke policije. U toku je javni tender za dva oklopna vozila i specijalnu opremu u iznosu od tri miliona maraka i očekujemo objavljivanje javnog tendera za nabavku novog analitičkog sistema i kamera koji predstavljaju prvu fazu realizacije projekta uspostave novog video nadzora na području BPK Goražde u vrijednosti oko 95.000 KM - precizirao je Hubjer.

Podsjetio je da je Vlada FBiH krajem jula ove godine donijela novu Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi za sve kantone u FBiH, čime je stvorila obavezu kantonima da izdvoje sredstva u te svrhe.

- Tu se pojavio problem s obzirom da bi BPK Goražde, prema trenutno procijenjenoj tržišnoj vrijednosti, za nabavku uniformi policijskim službenicima trebao izdvojiti 1,5 miliona KM te je na radnom sastanku Vlade BPK usaglašeno da se nabavka vrši sukcesivno na način da se u naredne tri godine u budžetu u ove svrhe planira po 500.000 KM - pojasnio je Hubjer.

Napomenuo je da su okončani i radovi na postavljanju termoizolacije i fasade na zgradi MUP-a BPK Goražde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.