OBUKA NAJMANJE 60 OSOBA

Javni poziv mladima za učestvovanje u besplatnim obukama u IT sektoru

Obuka, koja će uključivati i teoriju i praksu, održavat će se na Sveučilištu u Mostaru i IT odjelu d.o.o. Mostar

"Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru". REDAH

FENA

22.11.2023

U okviru projekta "Podrška mladim u zapošljavanju u IT sektoru" pozivaju se nezaposlene osobe da se prijave za učestvovanje u programu besplatne obuke u IT sektoru i time povećaju mogućnost zapošljavanja.

Povećati mogućnost zapošljavanja

- Ako se nalazite na evidenciji službe za zapošljavanje na području Hercegovine i imate minimalno srednju stručnu spremu, ovo je odlična prilika da usavršite svoja znanja i osposobite se za zanimanja QA (Quality Assurance) tester i wordpress developer, te time značajno povećate svoju mogućnost zapošljavanja u najbrže rastućem sektoru, IT sektoru - saopćeno je iz Asocijacije za ekonomski razvoj REDAH.

Obuka, koja će uključivati i teoriju i praksu, održavat će se na Sveučilištu u Mostaru i IT odjelu d.o.o. Mostar. Uslov za dobivanje službenog certifikata, kojeg će izdati Sveučilište u Mostaru, jeste redovno pohađanje obuka, a kandidat može učestvovati samo u jednoj od navedenih obuka za zapošljavanje koje se provode kroz ovaj projekt.

Rok za podnošenje prijava je 4. decembar u 15 sati.

Navedeni projekt, koji provodi REDAH u partnerstvu s Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNK trajat će 21 mjesec, a ukupna vrijednost mu je 400.182 marke, od čega je iznos grant sredstava Evropske unije 312.932 marke.

Unapređenje vještina

Projektom se očekuje obuka najmanje 60 nezaposlenih osoba za zanimanja u IT sektoru, obuka najmanje 20 nezaposlenih osoba za pokretanje vlastitog biznisa i obuka za poboljšanje poslovanja za osam nezaposlenih osoba koje registriraju svoj biznis.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar jedno je od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta ''Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje - Faza II'' (LEP II) kojeg EU finansira s četiri miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Cilj ovog projekta je kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinijeti poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijediti vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.