SKANDAL

Ko je dovodio kvazi predavača Edina Tulu u Cazin i plaćao ga novcem iz budžeta da drži predavanja, NES-ov premijer Ružnić se slikao s njim na Ostrošcu!

Edin Tule, kvazi psiholog i teolog od kojeg se dobrano ogradila i Islamska zajednica u BiH, držao je brojna predavanja i prodavao maglu

Edin Tule: Održavao predavanje u Cazinu. Facebook

23.11.2023

Edin Tule, kvazi psiholog i teolog od kojeg se dobrano ogradila i Islamska zajednica u BiH, držao je brojna predavanja i prodavao maglu gdje god je stigao. Ali za širenje ovakve pojave krivi su i oni koji su ga angažirali. Lakom pretragom na internetu dolazi se do informacija da je Edin Tule držao predavanja u Cazinu te da se s njim fotografirao i NES-ov Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Ovo iziskuje brojna pitanja: Ko ga je angažovao? S kojim ciljem? Koliko je Grad Cazin platio državnog novca ovom "kvazi predavaču" ili kako ga već predstavljaju, koji je u bjekstvu ispred organa gonjenja Bosne i Hercegovine zbog brutalnih prijetnji svojoj supruzi i svojoj djeci te mnogim drugima?

Prijetnje na društvenim mrežama

Podsjetimo, samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule iz Sarajeva već nekoliko dana na društvenim mrežama prijeti.

On objavljuje materijale na kojima prijeti svojoj supruzi Aidi, tvrdi da je drži vezanu i da je planira silovati i baciti pod voz.

Zamjera joj i to što se uključila u stranku Narod i Pravda, zbog čega je uputio prijetnje i brojnim funkcionerima NiP-a, među njima i predsjedniku te stranke Elmedinu Konakoviću.

Pobjegao u Švicarsku

Navodi da će "cijelo pleme Konakovića poslati 'Gospodaru'". Kako je portal „Avaza“ ranije objavio, Tule je hrabro pobjegao u Švicarsku, a jučer je objavio da je sve eksperiment, ali u to mu niko ne vjeruje i on neće dovijeka moći bježati od ruke pravde.

Također, oglasila se i njegova supruga Aida Tule koja je objasnila da nema nikakve veze s njim i da nije dio nikakvog eksperimenta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.