NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U trobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Nema ni mirnog ni nemirnog razbijanja BiH

Svi građani i narodi BiH trebaju biti ponosni na 25. novembar, poručio je Bećirović

Naslovnica trobroja "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

24.11.2023

U trobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nema ni mirnog ni nemirnog razbijanja BiH.

- Svi građani i narodi BiH trebaju biti ponosni na 25. novembar. To je datum kada smo se svrstali na antifašističku stranu historije i ovaj državni praznik u BiH nikoga ne diskriminira. Zahvaljujući ZAVNOBiH-u, mi smo bili na pravednoj strani historije i predstavljali dio svjetske antifašističke borbe. ZAVNOBiH je dio vrijednosti koje baštini i današnja BiH.

Naša je obaveza da danas i u narednom periodu čuvamo i izgrađujemo Bosnu i Hercegovinu kao državu ravnopravnih građana i naroda – poručio je član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Epidemiologinja Zarema Obradović pojasnila: Ima li opasnosti od širenja meningitisa. Nakon što je u Opću bolnicu “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici primljeno šestero djece sa simptomima meningitisa kod mnogih roditelja javila se zabrinutost zbog mogućeg širenja ove opasne bolesti.

Kvadrati i dalje vrtoglavo skup: Tržište nekretnina „hladi“ se naredne godine.

Komentar dana „Jesmo li ih izdali“ napisao je Alen Bajramović.

Šokantne tvrdnje ministra Zukana Heleza: Hoće li Tužilaštvo BiH reagirati. U posljednjem gostovanju na N1 Helez je otišao i korak dalje pa je kazao da postoje ruski paravojni kampovi koji djeluju pod ingerencijom MUP-a RS, a ponovo se pozvao na obavještajne podatke, što je opet izazvalo opravdane burne reakcije iz RS.

Velikan Josip Pejaković za „Avaz“: Sretan Dan državnosti, ali u neko bolje vrijeme. Jedini je živući čovjek koji je nagrađen poveljom ZAVNOBiH-a, a, iako voli svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, daleko je od zadovoljnog kada je u pitanju situacija u njoj.

Obje strane poručile da će nastaviti borbe kada se primirje završi: Prekid vatre iz među Izraela i Hamasa počinje u petak.

Premijer USK samoprozvanom psihologu organizirao tribine: Lokalni političar Mustafa Ružnić svesrdno podržavao kvaziteologa Edina Tulu.

Rijetki zakupci rade u katastrofalnim uvjetima: Skenderija se urušava da je svi napuste. Dok se političari sukobljavaju u vezi sa sudbinom Skenderije i time treba li biti prepuštena privatnom kapitalu ili obnovljena isključivo od države, u sve težoj situaciji se nalaze oni koji žive od Skenderije.

Omer Isović potvrdio da kafić u Tuzli nije zatvoren: Osobe s Downovim sindromom zadržale posao, niko sretniji od njih.

Odbijen prijedlog Tužilaštva za pritvor: Amir Pašić Faćo pušten na slobodu.

Potvrđena optužnica protiv vozača Chevroleta: Izazvao nesreću u kojoj je poginuo mladi bračni par.

Ukrajinci su favoriti, ali će se i „Zmajevi“ nešto pitati: Baraž nije mazio BiH, Ukrajina tri puta skuplja.

U trobroju „Dnevnog avaza“ na poklon specijalni prilog 80 godina od zasjedanja ZAVNOBiH-a „Pobjeda naroda“. U prilogu čitajte šta je kazao akademik Mirko Pejanović za „Avaz“ kao i predsjednik SABNOR-a BiH Sead Đulić.

U trobroju „Dnevnog avaza“ na poklon prilog i „TV extra“. Donosimo vam svjetski ekskluziv. Glumica Vanesa Kirbi za “Dnevni avaz” o novom svjetskom filmskom hitu „Napoleon“.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.