POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Savez logoraša u BiH: Svaki ustupak nedemokratskim snagama čini nemjerljivu štetu istini i pravdi

Svaki državnik, svaki politički ili lider organizacija, institucija, ustanova, mora da bude svjestan posljedica svog djelovanja

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini oglasio se povodom Dana državnosti BiH. Fena

FENA

24.11.2023

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini povodom Dana državnosti BiH ukazao je da svaki ustupak fašizmu i nedemokratskim snagama, bilo gdje na planeti, čini nemjerljivu štetu borbi za univerzalnu, svjetsku istinu i pravdu i plaća se u nevinim ljudskim životima.

Naglasili su u saopćenju za javnost da svaki državnik, svaki politički ili lider organizacija, institucija, ustanova, mora da bude svjestan posljedica svog djelovanja i štete koju nedemokratsko ponašanje i djelovanje može učiniti na živote običnih, pravednih ljudi.

- Čini se da ove i prethodne godine, kao nijedne ranije, a prateći tok dešavanja na globalnom planu, ne možemo a da ne primjetimo, da ono što smo odbranili u agresiji na tada već međunarodno priznatu i ponovo potvrđenu državu Bosnu i Hercegovinu, nije izuzetno dragocjeno i nije vrijedno žrtve ne samo pripadnika bošnjačkog naroda, nego sigurno i pripadnika hrvatskog i srpskog naroda koji ovu državu iskreno i bez kalkulacija osjećaju svojom jedinom domovinom - istakli su iz Saveza logoraša u BiH.

Na globalnom planu, kako su dodali, jasno vidljive snage destrukcije, metamorfnog fašizma i ekskluziviteta, ipak uspjevaju da dobiju neke bitke u stalnoj borbi između tog zla ekskluziviteta i univerzalnog dobra za sve ljude.

- I sama naša država Bosna i Hercegovina poznata je upravo po toj univerzalnosti, šarolikosti i spremnosti na davanje šanse i onim drugim i drugačijim, koji je žele prihvatiti za svoju jedinu domovinu, uvijek je davala i davati će i u budućnosti šansu za pristojan život. U tom nastojanju, u toj epskoj borbi, njena šarolika struktura će se uvijek dijeliti samo na dvije kategorije: na borce za istinu i pravdu, i na one druge, koji uvijek traže ekskluzivne teritorije i ekskluzivna prava samo za sebe, dok ostali, oni drugi i drugačiji, nisu tog ekskluziviteta vrijedni – navode iz Saveza logoraša u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.