DRŽAVNA MAFIJA

Nakon novih sankcija Vašingtona: Ko će od "crnolistaša" otići u zatvor!?

Poluanonimna folk pjevaljka je bila ta koja je slala poreznu inspekciju „Avazu“ kako bi ušutkala naš medij

Osman Mehmedagić, Amela Šehović Mehmedagić i Diana Kajmaković. Facebook

Ekipa "Dnevnog avaza"

13.12.2023

Stejt department je uveo nove sankcije suspendiranoj državnoj tužiteljici Diani Kajmaković te Osmanu Mehmedagiću Osmici, bivšem čelniku Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). 

Sankcije se ogledaju u zabrani ulaska u SAD i jasna su poruka državnoj mafiji koja je „sarađivala s kriminalnim mrežama“.

Prema informacijama „Avaza“, ovo je tek početak. Lista će uskoro biti proširena. Osim toga, uskoro će se vidjeti ko spava u tenama i po koga bi vrlo brzo mogla doći policija.

S kim je radio

Nervoza se uvukla i među pojedince u pravosuđu s kojima je Osmica godinama sarađivao i muljao.

Na listi sankcija nalazi se i Amela Šehović-Mehmedagić, Osmicina supruga koja je godinama koristila službu i najavljivala hapšenja i obračunavala se na društvenim mrežama s onima koji su bili protiv bračnog para s Poljina i njenog supruga, koji nema validnu diplomu, a bio je šef OSA-e skoro dva mandata.

Ova poluanonimna folk pjevaljka, kako je "Dnevni avaz" pisao još 2018. godine, objavila je i fotografiju s automatskom puškom uz potpis: „Je l’ me ko tražio?“

Na jedan od komentara svojih Facebook prijatelja „Ko je na nišanu?“, odgovorila je: „Za sada samo nišanim.“

Poznata je i po tome što je na Facebooku objavljivala podatke koji se odnose na rad OSA-e, istrage koje vodi njen suprug, i to sve s radnog mjesta u „BH Pošti“, gdje je uhljebljena na poziciji stručnog saradnika za poštanski saobraćaj.

Ali kada nije raznosila poštu ili imala estradne nastupe, koji su skoro pa nepostojeći s obzirom na njene vokalne sposobnosti, Šehović se bavila društvenim mrežama, političkim komentarima, prijetećim aluzijama i, naravno, svojim blago lascivnim fotografijama koje priliče estradnim umjetnicima.

Šehović je poznata i po tome što je uspjela nagovoriti supruga Osmicu da u OSA-u zaposli njenog prijatelja i imitatora Edina Alađuza Kalimera, koji je postao Osmicin specijalni agent, po uzoru na britanske filmove.

Uz sve to, Šehović je svojevremeno najavila i hapšenje lidera SBB-a Fahrudina Radončića, procesuiranje Amira Zukića, a da se ne govori o tome da je umislila kako je portparol OSA-e i svog supruga. 

Montirali poreze

Upravo je Radončić godinama ukazivao na to da je riječ o državnoj mafiji, zbog čega je primao najteže udarce, pa je, između ostalog, bio hapšen i dva puta pritvaran. Zbog višegodišnje borbe s državnom hobotnicom “Avazu” su montirali višemilionske poreze koji nisu postojali i koji su morali sudski biti obarani.

Između ostalog, Šehović je bila ta koja je slala poreznu inspekciju „Avazu“.

Status Šehović objavljen na Facebooku 2018. godine: Koga nišani pjevaljka. Facebook

Na svom Facebook statusu od 16. jula 2017. godine umišljena prva dama špijunskog šefa, koja je glumila Sebiju, objavila je, između ostalog, vrlo zanimljivu rečenicu: „Za BiH bi bilo dobro da Porezna uprava FBiH nema ovlasti u Tešanjskoj 24a te da jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda bude upravo Radončić.”

Vrlo indikativno, nedugo nakon toga Porezna uprava Federacije BiH, prema nalogu SDA-ovog direktora Porezne uprave FBiH Šerifa Isovića, počela je višemjesečne kontrole kompanija „Avaz-roto press”, „Avaz” i „Revije press” te Radončićevih privatnih računa.

Pljuska za Osmana i jasna poruka

Kada je u pitanju Osmica, on je martu, kada je završio na crnoj listi SAD, pozvao ministarstvo finansija ili druge institucije SAD da, ukoliko imaju bilo kakav dokaz koji potvrđuje iznesene optužbe i dovode u pitanje zakonitost njegovih postupaka, o tome obavijeste pravosudne institucije.

No, pola godine kasnije Vašington ga je dodatno spustio na zemlju.

Time je Osmica dobio jasnu poruku iz Vašingtona šta o njemu i njegovim postupcima i radu na čelu OSA-e, koju je bio privatizirao, misle SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.