PREDSJEDNIK SPP-A

Zukorlić za "Avaz": Zadovoljni smo rezultatima izbora, važno je da imamo autentičnog Bošnjaka u Vladi Srbije

Prirodno je da manje brojne nacionalne zajednice razgovaraju s pobjednikom izbora s ciljem učešća na pozicijama s kojih mogu štiti svoje interese

Usame Zukorlić. Facebook

18.12.2023

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić zadovoljan je rezultatima izbora u Srbiji.

On je za portal "Avaza" izjavio kako se SPP ponovo dokazala kao najjača stranka među Bošnjacima.

- Također, ostvarili smo do sada najbolji rezultat na lokalnim izborima u Novom Pazaru i ozbiljno uzdrmali aktuelnu lokalnu vlast. Na preostalim lokalnim izborima smo također ostvarili dobar rezultat i nezaobilazan smo politički faktor u Sandžaku - rekao je Zukorlić za portal "Avaza".

Različite izjave o Novom Pazaru

Upitan da prokomentariše različite izjave SDP-a Srbije i SPP-a u vezi s rezultatom lokalnih izbora u Novom Pazaru, Zukorlić ističe:

- U Novom Pazaru je borba za prevagu između vlasti i lokalne opozicije. Prema računanju opozicije, imamo potreban broj odbornika za novu većinu. Međutim, prema računanju gradske izborne komisije, aktuelna vlast ima tijesnu većinu ukoliko srpske stranke opet budu s Ljajićem u koaliciji. Čak i da opstane ova vlast, bit će na staklenim nogama s nestabilnom većinom.

Nova Vlada

U prošlom mandatu SPP je imao ministra u Vladi Srbije, a Zukorlić ističe da učekuju učešće u pregovorima i o novom sazivu Vlade.

- Prirodno je da manje brojne nacionalne zajednice razgovaraju s pobjednikom izbora s ciljem učešća na pozicijama s kojih mogu štiti svoje interese. Pred nama su razgovori s mandatarom nove Vlade. Učestvovat ćemo u razgovorima i vjerujemo da je važno da imamo autentičnog Bošnjaka u Vladi Republike Srbije - zaključio je Zukorlić za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.