HUMANA MISIJA

Štićenicima Dječijeg doma na Bjelavama podijeljeni novogodišnji paketići

Samira Puzo, v.d. direktorica Dječijeg doma na Bjelavama, uručila je načelniku Mandiću zahvalnicu za kontinuiranu podršku u radu Doma

Bjelave: Upriličen zabavni program. Općina Centar

D. R.

26.12.2023

U prostorijama Kantonalne javne ustanove „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama upriličen zabavni program kao tradicionalni način ispraćaja stare i dočeka Nove 2024. godine.

U ime Općine Centar programu su prisustvovali načelnik Srđan Mandić i pomoćnica za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Amra Hašimbegović Vučković.

Ovom prilikom su za 91 štićenika Doma na Bjelavama podijeljeni novogodišnji paketići čiju nabavku je, između ostalih, finansirala i Općina Centar.

Humana misija

Samira Puzo, v.d. direktorica Dječijeg doma na Bjelavama, uručila je načelniku Mandiću zahvalnicu za kontinuiranu podršku u radu Doma.

- Ovo sada je najljepše vrijeme i najljepše doba godine kada se neke ružne stvari ostavljaju po strani i kada se radujemo dolasku Nove godine. Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama je jedna institucija koja decenijama ispunjava jednu vrlo važnu humanu misiju i nama je zadovoljstvo da se možemo odazvati pozivu da pomognemo u realizaciji projekata. Kao i svake godine doniramo finansijska sredstva za nabavku paketića kako bi i oni osjetili svu čar novogodišnjih praznika, poručio je načelnik Mandić.

Izdvojeno 15.000 KM

Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta, osim sredstava za nabavku paketića, izdvojila 15.000 KM za potrebe poboljšanja uslova boravka djece u ovoj ustanovi.

Djelatnost Doma odnosi se prije svega na pružanje usluga cjelokupnog zbrinjavanja, odgoja, školovanja, zdravstvene zaštite djece bez roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometan porodičnim prilikama, kao i prihvat trudnica i prvorotkinja s djecom do šest mjeseci starosti. Korisnici usluga Doma su djeca do navršenih 18 godina života. Na prijedlog Centra za socijalni rad, Dom prima i djecu kojoj je potrebno obezbijediti završetak započetog školovanja. Briga o djeci u Domu prvenstveno je usmjerena na artikulaciju dnevnih aktivnosti koje su usklađene prema uzrastu djece, poštujući njihove razvojne sposobnosti i interes.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.