BLAGDAN

Božićna liturgija održana u Sabornoj crkvi u Sarajevu: Prisustvovao i Kristijan Šmit

Liturgiju je predvodio Visokopresveštenstvo gospodin Hrizostom, mitrolopolit dabrobosanski

Božićna liturgija u Sabornoj crkvi - Avaz
Božićna liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8
N. H.

7.1.2024

Vjernici pravoslavne vjerosispovijesti širom svijeta obilježavaju danas Božić. Božićna liturgija je služena i u Sabornoj crkvi u Sarajevu. 

Među onima koji su prisustvovali našao se i visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Kristijan Šmit (Christian Schmidt). 

Liturgiju u Sarajevu predvodio je mitropolit dabrobosanski Hrizostom. On je u ovogodišnjoj božićnoj poruci kazao da je to praznik vječne radosti i vječnog života, a osvrnuo se na ratove u svijetu, te pozvao na mir.

- Ne budimo "navijači" u sukobima i ratovima već mirotvorci molitvama i apelima da ratovi i neprijateljstva stanu, a mir božiji i dobra volja među ljudima i narodima čitavog svijeta zavlada. Sa tim molitvama i vapajima želimo vam srećan i blagosloven Božić -  navodi se u poruci mitropolita dabrobosanskog.

Kristijan Šmit u Sabornoj crkvi. N. Šaljić

Visoki predstavnik je uputio srdačne čestitke svim vjernicima u BiH sa željom da ovaj praznik provedu okruženi porodičnom ljubavlju i toplinom prijateljstva.

Božić, zajedno sa Vaskrsom, predstavlja jedan od najvećih hrišćanskih praznika i praznuje se kao uspomena na dan rođenja Isusa Hrista.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.