OSUDA OVAKVOG PONAŠANJA

Nakon provokacija povratnika u Vlasenici, oglasila se zvornička policija: Poduzimamo mjere

Podsjetimo, jučer se na društvenim mrežama pojavio snimak kojem je snimljena kolona automobila, a iz jednog od njih se čuje "ustajte balije"

Sa snimka koji kruži društvenim mrežama. Screenshot

E. Ć.

7.1.2024

Policijska uprava Zvornik oglasila se danas povodom jučerašnjih prijetnji i vrijeđanja Bošnjaka u Vlasenici.

- Policijska stanica Vlasenica je 6. januara 2024. zaprimila prijavu od lica K.B. iz Vlasenice da je 5. januara 2024. godine oko 16:40 sati, u mjestu Drum, općina Vlasenica došlo do vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od lica G. E. iz Vlasenice - saopštili su iz PU Zvornik.

Kako su naveli iz PU Zvornik, policijski službenici su postupajući po navedenoj prijavi potvrdili navode iste, te sve dalje mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

- Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid ovakvih i sličnih ponašanja, te poziva građane da se uzdrže od vršenja istih - dodali su iz PU Zvornik.

Podsjetimo, jučer se na društvenim mrežama pojavio snimak nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika na kojem je snimljena kolona automobila, a iz jednog od njih se čuje "ustajte balije". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.