OGLASILI SE

Općina Hadžići uz porodicu Delija: Porodici koja je ostala bez sina ponuđena svaka vrsta pomoći

Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina

Obilazak zapaljene kuće. Općina hadžići

Z. K.

16.1.2024

Općina Hadžići je uz porodicu Delija, saopćila je općinska uprava nakon što je sinoć u Mjesnoj zajednici Binježevo, u kući porodice Delija, usljed eksplozije plina smrtno stradao mladić Mirza Delija (1996.), njegov otac teško povrijeđen a majka lakše.

Majka lakše povrijeđena

- U noći sa ponedjeljka na utorak, u Mjesnoj zajednici Binježevo je u kući porodice Delija došlo do eksplozije plina. Smrtno je stradao naš sugrađanin Mirza Delija rođen 1996. godine. Njegov otac Hamdo Delija zadobio je teške tjelesne povrede i ljekari se trenutno bore za njegov život. 

Majka Aida je zadobila lakše povrede i nije u životnoj opasnosti - navedeno je u saopćenju Općine.

Mjesto nesreće danas su posjetili načelnik Hamdo Ejubović i načelnik Policijske stanice Hadžići i Trnovo Mevludin Halilović. Razgovarali su s glavnim inspektorom koji vodi istragu o ovoj nesreći. Preliminarni podaci ukazuju da je uzrok eksplozije neispravnost na unutrašnjim instalacijama plina.

Borba za život

Načelnik Ejubović je telefonski razgovarao s majkom nastradalog mladića.

- Ova tragedija nas je sve potresla. Mirzinim roditeljima, njegovoj majci, sada je najteže. Mirza je bio i naše dijete, stažirao je u Općini. Drag i odgojen mladić. Porodici Delija smo ponudili svaku vrstu pomoći.

Materijalne troškove ćemo mi preuzeti. Pratimo stanje oca Hamde kojem se ljekari bore za život. Reagovat ćemo u skladu s našim mogućnostima ukoliko bude potrebno. Tu smo za njih, da koliko je moguće podijelimo bol - kazao je Ejubović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.