"NESLAVNA TURA PO ISTOKU"

Helena Javor - Ibrahimbegović u CKSK: Milorade, RS je entitet, ne država

Milorade, hajde da ponovimo gradivo: iako bi ti to istinski želio, imovina pripada suverenoj državi BiH i niko ništa ne otima, rekla je

Javor-Ibrahimbegović: Novinarka "Avaza". Face TV

Z. K. / Face TV

24.2.2024

Novinarka "Dnevnog avaza" Helena Javor - Ibrahimbegović gostovala je na Face televiziji u rubrici CKSK. 

- Ide Mile lajkovačkom prugom, ali promašio pravac, smjer i stranu svijeta. Umjesto na Zapad, on otišao na Istok, da se još jednom pokloni diktatorima i pokaže da je zaista pravo oličje civilizacijske sramote.

Vrhunac Dodikove neslavne ture po Istoku je bio susret sa Putinom. Dobio je čak i orden. Čega se pametan stidi, time se budala ponosi. Po staroj mantri, opet si se dotakao visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) i Zapada.

Kažeš: "Rusija neće prihvatiti da nam Šmit otme imovinu."

Milorade, hajde da ponovimo gradivo: iako bi ti to istinski želio, imovina pripada suverenoj državi Bosni i Hercegovini i niko ništa ne otima. RS nije država nego entitet. Znam ja da ti sanjaš o RS kao državi, velikoj Srbiji… sanjam i ja da sam na Havajima, pa šta?

Ako ćeš poslušati moj savjet: idući put za svoja putovanja biraj Zapad. Vjerujem da postoje države koje će ti dozvoliti da ih posjetiš ako budeš dovoljno ponizan - rekla je,  između ostalog, Helena Javor-Ibrahimbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.