POTVRĐENO ZA "AVAZ"

BiH uputila protestnu notu Crnoj Gori nakon sastanka Andreja Mandića i Milorada Dodika

Na sastanku je bila istaknuta zastava manjeg bh. entiteta RS, a osim toga Mandić je iznio šokantnu izjavu kako su "RS i FBiH stvorile BiH"

Sa sastanka Mandića i Dodika. Platforma X

E. Ć.

28.2.2024

Ministarstvo vanjskih poslova BiH je uputilo protestnu notu Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore nakon što je jučer predsjednik skupštine Andrija Mandić ugostio Milorada Dodika, a tom prilikom je bila istaknuta zastava manjeg bh. entiteta RS, a ne BiH, potvrđeno je za portal "Avaza".

Bez zastave BiH

Nakon sastanka, Mandić i Dodik su održali konferenciju na medije na kojoj također nije bilo istaknute zastave države Bosne i Hercegovine, nego samo Crne Gore i manjeg bh. entiteta RS.

Osim toga, Mandić je na konferenciji za medije iznio skandaloznu izjavu kada je naveo kako su "RS i FBiH stvorile BiH".

Tako je pokazao nepoštovanje države Bosne i Hercegovine i njenih institucija. Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH su istakli kako naša zemlja poštuje državna obilježja Crne Gore, te da očekuju da u ovoj državi predstavnici BiH imaju isti tretman, potvrđeno je za portal "Avaza".

Nije ovo prvi put Mandiću

Mandiću ovo nije bio prvi put da ignoriše zastavu BiH. Nedavno je ugostio predsjednika NSRS Nenada Stevandića, a i tom prilikom su bile istaknute zastave Crne Gore i RS.

Inače, oko zgrade skupštine se jučer okupila grupa Podgoričana koja je protestovala zbog dolaska Milorada Dodika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.