PANEL U ANTALIJI

Video / Odgovor Denisa Bećirovića na opaske Željke Cvijanović: Svejedno je da li govorim prvi ili posljednji

NATO put je zakonska obaveza, a oni koji dovode zakonske obaveze u pitanje čine krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH, poručio je Bećirović

Sa današnjeg panela u Antaliji. Screenshot

E. Ć.

1.3.2024

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović reagovao je na opaske Željke Cvijanović koja je danas dospjela u centar pažnje nakon rasprave sa voditeljicom panela Nafisom Latić na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Cvijanović se bunila što je ona prozvana nakon Željka Komšića, a prije Denisa Bećirovića da komentariše uplitanje Rusije u pitanja zapadnog Balkana i NATO put BiH.

- Sve uredu, samo kažem da nije fer. Nemojte sa mnom raspravljati. Ja samo uvažavam poziciju gospodine Bećirovića. Osim ako niste naumili da njegova bude zadnja ovdje - rekla je, između ostalog, Cvijanović.

Prije nego je zaključen forum, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović se uključio u raspravu.

- Svejedno je da li govorim prvi ili posljednji. Mislim da treba racionalno iskoristiti sekunde koje su na raspolaganju i poslati precizne i jasne poruke.

Moje poruke su kristalno jasne. Kada je riječ o NATO putu, njega ne treba dovoditi u pitanje, to je zakonska obaveza. Oni koji dovode zakonske obaveze u pitanje čine krivično djelo prema Krivičnom zakonu BiH - poručio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.