ISPOVIJEST

Zastupnik u Skupštini SBK kojem je zapaljen automobil za "Avaz": Nisam pristao na ucjene, posebno je uznemirena porodica

Porodica je posebno uznemirena, jer imam i malu djecu, rekao je

Anto Lozančić. Večernji list

26.3.2024

Zastupniku u Skupštini Srednjobosanskog kantona Anti Lozančiću (HSS) sinoć je zapaljen automobil u Novom Travniku gdje živi. Kako je naveo u ispovijesti za portal „Avaza“ on je i ranije dobijao prijetnje.

- Da budem iskren, ne znam šta je pravi razlog. Neko me je počeo ucjenjivati, a smatrao sam da su to neki klošari i narkomani. Znam da nikome nisam dužan, samo sam pomagao ljudima, nisam nikome odmagao. Međutim, 23. januara sam dobio poruku, a 24. januara drugu. Ta osoba rekla ako budem prijavio SIPA-i ili policiji da sam „gotov“ i da će mi stradati porodica – rekao je Lozančić za „Avaz“.

Prijavio policiji

Dodaje da je odmah otišao u policiju i prijavio to.

- S obzirom na to da su pozivi bili s istog broja, očekivao sam da će policija taj problem riješiti brzo. Oni su formirali predmet i Tužilaštvo je dalo odobrenje da se izvrše te stvari koje se tiču operatera. Ne znam da li su ikad uradili išta o tom pitanju. 10. marta sam dobio novu poruku s drugog broja. Govorio je „vidjet ćeš šta čeka porodicu i tebe“ – kazao je za „Avaz“.

Naglašava da je sljedeći potez bilo vozilo koje je sinoć zapaljeno. Prema informacijama kojima on raspolaže, još niko nije uhapšen.

- Davao sam izjave, ima videonadzor i mislim da bi trebao samo jači angažman. S obzirom na to da sam zastupnik u Skupštini apelirao sam da se prepaid brojevi ukinu, da se ne mogu prodati bez identifikacijskog dokumenta, jer je to dobra podloga za kriminal – ističe Lozančić za „Avaz“.

Podsjeća da i u periodu dok je bio ministar u periodu 2007. - 2010. godine ukradeno mu je službeno vozilo.

- Stresno je to sve bilo i za porodicu i za mene. Imam i zdravstvene probleme, prošle godine sam operisao tumor na mozgu i ovo mi baš nije trebalo – rekao je Lozančić.

Česte izjave

Upitan da li je bilo nekih političkih tenzija, koje bi mogle to prouzrokovati, kaže:

- Moja stranka je dio HNS-a i dajem često izjave na RTV HB, ne znam da li sam nekome trn u oku, da li je to nekome zasmetalo, ne znam stvarno, ali zapaliti automobil u centru grada... Ne znam stvarno radi čega. Ima i drugih političkih stranaka, ima i drugih ljudi.

Dodaje da ima suprugu i petero djece.

- Porodica je posebno uznemirena, jer imam i malu djecu. Nadam se reakciji i viših organa, jer dobio sam informacije da ovaj nema adekvatnu tehnologiju, kako bi se otkrilo ko je to uradio – zaključio je Lozančić za portal „Avaz“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.