NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Osjećamo radost Bajrama

Generalni sekretar Jens Stoltenberg ugostio je jučer predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića

Avaz

Avaz.ba

9.4.2024

U dvobroj izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH čitajte: Osjećamo radost Bajrama.

U bajramskom intervjuu hafiz dr. Kenan Musić, profesor Fakulteta islamskih nauka, za “Avaz” je kazao da smo ljepotu ramazana osjetili i ove godine, a mubarek dane dodatno je oplemenio veći broj ljudi u džamijama, na mukabelama, koji su nahranili svoje duše i odlučili da ramazan bude mjesec njihovog duhovnog preporoda.

Generalni sekretar Jens Stoltenberg ugostio je jučer predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića u sjedištu NATO-a u Briselu. Razgovarali su o regionalnim sigurnosnim pitanjima i daljnjem partnerstvu BiH s NATO-om.

Stoltenberg je tim povodom kazao kako bez reformi nema BiH u NATO-u. Bećirović je, nakon sastanka, za “Avaz” rekao da su razgovarali o dosadašnjem NATO putu BiH, postignutim rezultatima, ali i, kako je naglasio, narednim koracima koje BiH mora napraviti.

Evo šta se desi kada je ambicija veća od sposobnosti. Konakovićev svebošnjački sabor propao u startu.

Čitajte i kako su davani rokovi od dva ili tri mjeseca kako bi Vlada uputila u parlamentarnu proceduru navedene zakone, svi probijeni. Femicid krivično djelo, ali kada, tako da nakon brojnih ubistava ostaju samo obećanja.

Evo šta se desi kad funkcija postane sredstvo za pritiske. Jesu li Grad Sarajevo i njegov budžet privatno vlasništvo gradonačelnice Karić!?

Čitajte kako se desio brutalni huliganski napad na povratnike koji je uznemirio javnost. Opkolili Mercedes pa palicama udarali mladiće.

Od plagijata do na mještanja pobjed skandali su oduvijek pratili festivale, pa tako i Eurosong - od prozivki da su pjesme plagijati do optužbi za namještanje pobjeda. Tako su i ove godine regionalni izbori za Eurosong uzburkali javnost.

Ligaški format elitnog ranga bh. fudbala dobio značajne promjene, od 2025 . deset klubova u eliti.

U dvobroju "Dnevnog avaza" poklanjamo bajramski prilog s brojnim zanimljivim sadržajima.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.