VLADA FEDERACIJE BIH

Pokrenuta izrada zakona o elektronskoj trgovini

Tokom izrade teksta zakona, Radna grupa će obuhvatiti i pitanja koja se odnose na usklađenost sa propisima Evropske unije,

Vlada Federacije BiH. Fena

FENA

14.5.2024

Vlada Federacije BiH danas je na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine usvojila Rješenje kojim je imenovana Radna grupa za izradu zakona o elektronskoj trgovini.

Ovu radnu grupu čine predstavnici Federalnog ministarstva trgovine, Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, zatim Federalne uprave za inspekcijske poslove, Porezne uprave FBiH, Privredne komora FBiH, te predstavnici kompanija Bazerdžan, DM i PennyPlus, kao i predstavnci eComm Asocijacije u BiH.

Zadatak ove radne grupe je priprema teksta zakona i njegovo dostavljanje zainteresovanim stranama zbog provođenja konsultacija i analiziranja pismenih komentara.

Radna grupa će nakon konsultacija analizirati pismene komentare i konačan tekst prednacrta zakona, u roku od 60 dana počev od isteka posljednjeg dana roka za dostavu pismenih komentara, dostaviti federalnom ministru trgovine zbog daljnjeg postupka.

Tokom izrade teksta zakona, Radna grupa će obuhvatiti i pitanja koja se odnose na usklađenost sa propisima Evropske unije, te preuzeti odgovarajuće propise iz ove oblasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.