OŠTRA REAKCIJA

Funkcioner SDS-a poručio SNSD-u: Mi branimo RS, a vi svoj prljavi kapital!

U sada već privatnoj državi nekakav Komitet je izdao naređenje i širi ga narodu preko svojih potpuno kontrolisanih medija

Marinko Božović. SDS

S. S.

18.5.2024

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje kapitulacije i odgovornost za lošu situaciju u RS pokušavaju prebaciti SDS-u.

- Treba poći od činjenice oko koje se slažemo svi koji živimo u RS, a to je da se ona nalazi u najgoroj situaciji i položaju od nastanka do danas. U sada već privatnoj državi nekakav Komitet je izdao naređenje i širi ga narodu preko svojih potpuno kontrolisanih medija. Naređenje je isto kao i uvijek - za ovakvo stanje u RS treba optužiti SDS. Gospodo iz vlasti, vi ste od politike napravili biznis, a SDS RS - poručio je Božović i dodao:

- Lako je zaključiti da svi branimo ono što smo napravili. Mi RS, vi svoj prljavi kapital.

Božović ima i poruku za predsjednika RS Milorada Dodika:

- Gospodine predsjedniče, da bismo povjerovali u Vaše namjere, a bezbroj puta ste promijenili kurs i slagali narod pravdajući to različitim razlozima i potrebama, podnesite ostavku na mjesto predsjednika RS i neka Narodna skupština RS raspiše održavanje predsjedničkih izbora isti dan kada su predviđeni lokalni izbori, 6. oktobra, pa da se i Vi i mi biramo po Izbornom zakonu RS, koji ćete, naravno, potpisati prije ostavke'.

To je, ističe Božović, ''prvi uslov za stvaranje jedinstvenog nastupa svih Srba iz RS i neophodnost vođenja mudre politike koja će spustiti tenzije i sačuvati mir u Bosni i Hercegovini''.

- Međutim, dok raspravljamo o svemu ovome, 18.5.2024. godine u mojim Vojkovićima, koji su u ratu sami imali svoju brigadu i koji danas imaju 3500 registrovanih pacijenata i preko 5000 stanovnika, nema doktora opšte prakse kao što ih nema na drugim mjestima, jer su otišli da rade u mrsko Sarajevo, ne u Njemačku. Mislite o tome. I zapitajte se –zbog koga i zbog čega - poručio je Božović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.