STANJE ZABRINJAVAJUĆE

Nevrijeme pogodilo Srbac: Oštećeni brojni krovovi na kućama, velike štete i na elektro mreži

Zbog drveća koje je obreno, saobraćaj je bio usporen na određenim putnim saobraćajnicama

Nevrijeme u Srbcu - Avaz
Srbac - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Z. K.

12.6.2024

Jako nevrijeme jutros je zahvatilo Srbac, a prema prvim podacima pričinjena je materijalna šteta. Oštećeni su brojni krovovi na kućama u selima u Lijevče polju , kao i na Osnovnoj školi “Dositej Obradović” Разбој.

Oborena stabla

Zbog drveća koje je obreno, saobraćaj je bio usporen na određenim putnim saobraćajnicama.

Mlađan Dragosavljević, načelnik opštine Srbac, rekao je da je stanje na terenu zabrinjavajuće pogotovo u epicentru nevremena u Glamočanima.

- Praktično nema kuće koja nije u manjoj ilivećoj mjeri pretrpjela štetu, a štetu je pretrpio i o objekat Osnovne škole "Dositej Obradović" u Razboj Lijevču. Odmah smo organizovali ekipe opštinske Civilne zaštite koje su sa radnim mašinama izašli na teren i stavili se na raspolaganje mještanima najugroženijeg dijela. 

Prioritet je pomoći mještanima da se saniraju posljedice nevremena. Objekte ćemo privremeno prekriti najlonom dok se vrijeme ne stabilizuje, a nakon toga treba uraditi detaljnu sanaciju štete. Na terenu su vatrogasci, pripadnici Policijske stanice Srbac, radnici Vodovoda, Komunalnog preduzeća i Šumske uprave Srbac - rekao je Mlađan Dragosavljević za Radio Srbac.

On dodaje da su velike štete i na elektro mreži na kompletnom području srbačke opštine.

- Ekipe Elektrokrajine Srbac su na terenu i siguran sam da će dati sve od sebe da se što prije uspostavi normalno snabdijevanje ovog područja električnom energijom, s obzirom na obim šteta to će sigurno potrajati - kaže Dragosavljević.

Prema podacima iz Radne jedinice ,,Elektrodistribucija” Srbac sve raspoložive ekipe električara su na terenu, a u ispomoć im dolaze i kolege iz Prnjavora, kao i manja ekipa iz Laktaša.

Oštećeni dalekovodi

- Svi smo na terenu i još uvijek nemamo uvida u stanje na dalekovodu za Sitneše, Srđeviće i Lepenicu, a na dosta mjesta u Razboju, Kladarima i Glamočanima su prelomljena stabla oštetila dalekovod koji napaja ljevčanski dio opštine - izjavila je za Radio Srbac rukovodilac Elektrodistribucije Olivera Radović.

Dalibor Košutić, samostalni stručni saradnik za poslove Civilne zaštite opštine Srbac, rekao je Srni da je djelimično oštećen krov na zgradi Osnovne škole “Dositej Obradović” u mjesnoj zajednici Glamočani.

- Pored krova značajno je oštećena i vanjska fasada, ali uspjeli smo sanirati posljedice jutrošnjeg nevremena - rekao je Košutić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.