SARAJEVO Središnja tema priprema bh. tržišta za zimski red letenja 2019./2020.

U "Radon Plazi" održan sastanak "Croatia Airlinesa" s predstavnicima Aerodroma Sarajevo i Zračne luke Mostar

V. D./Avaz.ba
14.06.2019 15:35

Aviokompanija "Croatia Airlines" danas je u sarajevskom hotelu "Radon Plaza" organizirala radni sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH. 

Središnja tema ovog skupa bila je priprema bosanskohercegovačkog tržišta za zimski red letenja 2019./2020. i turističku sezonu 2020. godine.

- "Croatia Airlines" ove godine slavi 30 godina postojanja, a istodobno i 23 godine redovnog prometovanja na relaciji Zagreb – Sarajevo – Zagreb te godišnjicu obnavljanja linije Zagreb – Mostar - Zagreb i formiranja tehničke baze u Sarajevu. Zbog toga smo na današnjem sastanku željeli zahvaliti svima koji su doprinijeli uspješnom poslovanju kompanije na ovom tržištu, a istodobno i razmotriti mogućnosti još kvalitetnije saradnje u budućnosti - rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave hrvatskog nacionalnog prijevoznika.

Sudionici radnog sastanka razgovarali su i o potencijalima koji se zajednički mogu još bolje iskoristiti da bi se putnicima ponudio još kvalitetniji proizvod tokom predstojećeg zimskog razdoblja i sljedeće turističke sezone, a istodobno dodatno ojačalo bosanskohercegovačko tržište.

- Osim prijevoza putnika i robe, naša kompanija pruža i usluge tehničkog održavanja aviona za inozemne avioprijevoznike te komercijalnog školovanja avionskog osoblja. Drago nam je što smo na ovom tržištu prepoznatljiv i pouzdan prijevoznik, a posebno je vrijedno to što naši putnici na letovima iz Sarajeva i Mostara prilikom dolaska u Zagreb imaju povoljne mogućnosti priključnih letova u najvažnija evropska čvorišta, a iz njih u odredišta diljem svijeta - rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova "Croatia Airlinesa".

Prisutnima su se obratili i Snježana Krpan, direktorica tržišta BiH u "Croatia Airlinesu", koja je bila domaćin ovog sastanka, te Silvana Turčić, direktorica turističke agencije ''Obzor putovanja'' iz Zagreba.

Sarajevo i Mostar dio su mreže odredišta "Croatia Airlinesa" u kojoj je ove godine ukupno bilo 38 redovnih linija u 24 države. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik od prvog komercijalnog leta 1991. godine do danas u svojim je avionima prevezao ukupno 38,2 miliona putnika i obavio gotovo 600.000 letova. Od toga je na direktnoj međunarodnoj liniji Zagreb – Sarajevo, koja je uvedena u avgustu 1996. godine, ukupno prevezeno 1.055.000 putnika i obavljeno gotovo 29.000 letova, dok je na liniji Zagreb – Mostar (koja je ponovo uspostavljena 3. maja 2018., nakon dvanaestogodišnje stanke) ukupno prevezeno gotovo 25.000 putnika na 1.553 leta.

Komentari

NA VRH