"GRAVIS"

Njemačka: Poznati trgovački lanac elektronike bankrotirao, bez posla ostaje 400 ljudi

Nije poznato kada će se zatvoriti 37 poslovnica i online shop, no sigurno je da će to biti do kraja godine

Njemački trgovački lanac elektronikom Gravis. Platforma X

D. R.

16.3.2024

Nakon 38 godina njemački trgovački lanac elektronikom Gravis, najpoznatiji kao Appleov partner, zatvara svoja vrata. Bez posla ostaje oko 400 zaposlenika.

- Nakon gotovo četiri decenije poslovanja kompanije za prodaju računala Gravis iz Berlina je pred gašenjem. Trgovac elektronikom zatvorit će sve svoje trgovine u Njemačkoj - potvrdio je glasnogovornik kompanije, prenosi Fenix Magazin. 

Nije poznato kada će se zatvoriti 37 poslovnica i online shop, no sigurno je da će to biti do kraja godine. Kako je rekao glasnogovornik Gravisa, sve trgovine u Njemačkoj zatvorit će se do 31. decembra.

Gravis posljednjih godina nije mogao pratiti brzi razvoj online trgovine i promjenjive potrebe potrošača. Kompaniju je prije nekoliko godina preuzela Freenetova podružnica Mobilcom-Debitel, ali ni to nije pomoglo Gravisu u poslovanju. Naprotiv, rezultat je pad prodaje u poslovnicama i sve niže marže, posebice u poslovanju s Appleovim proizvodima.

Gravis je uložio u marketing i ažuriranje brenda kako bi poboljšao poslovanje, ali usprkos naporima i mogućim partnerstvima, nije postigao uspjeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.