SARAJEVO Općinski sud izrekao presudu

Uz knjige prodavali i heroin, oslobođeni zbog nezakonitih dokaza

Kemal Brkanić (36) i Edin Bečić (56) oslobođeni optužbi

Dž. PORAČANIN
18.04.2019 09:09

Općinski sud u Sarajevu donio presudu

Općinski sud u Sarajevu izrekao je oslobađajuće presude Kemalu Brkaniću (36) i Edinu Bečiću (56), koji su se teretili da su dilali heroin na pijaci na Ciglanama. Brkanića je zastupao sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

- Dokazi koje je Tužilaštvo izvelo, nisu bili u skladu sa zakonom – kratko je rekao Mehmedbašić.

Prema navodima optužnice, Brkanić i Bečić nabavili su 81 paketić heroina, koji su namjeravali rasturati po pijaci. Brkanić je od narkomana preuzimao novac na štandu za kojim je prodavao knjige.

  • Mehmedbašić: Klijent na  slobodi
    Mehmedbašić: Klijent na slobodi

Nakon toga je zajedno s njima odlazio do štanda za kojim je Bečić prodavao polovnu robu. Tu je Brkanić od Bečića uzimao kutiju u kojoj je bio heroin. Uzimao bi po jedan paketić i prosljeđivao ga heroinskim ovisnicima, a kutiju bi vraćao Bečiću.

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhvatili su ih 11. septembra prošle godine tokom dilanja. Kod Bečića je tog dana u džepu trenirke pronađena droga, dok su kod Brkanića inspektori našli 120 maraka. Obojica su uhapšena i pritvorena prema odluci Općinskog suda Sarajevo zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droga. Nakon osam mjeseci, pušteni su na slobodu.

Komentari

NA VRH