DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA Beogradska policija pokrenula istragu

Otkriveno ko je mučio pa ubio tri osobe čija su tijela nađena sinoć u septičkoj jami

Zbog pomaganja Jovanoviću, uhapšene su tri osobe Miloš S. (31), Lazar D. (22) i Nikola Č. (20)

L.Đ./Avaz.ba
18.06.2019 19:09

Mjesto pronalaska tri tijela

Foto: Telegraf

Beogradska policija je sinoć oko 23 sata našla tri tijela u septičkoj jami iza šoping-centra u Surčinu.

Kako su neslužbeno saznali srbijanski mediji, Dragoslav Jovanović, koji je prije nekoliko dana ubio svoju suprugu, a zatim i sebe, osumnjičen je da je ubio i te tri osobe čija su tijela nađena u septičkoj jami. 

Kako piše ''Telegraf'', klupko se počelo odmotavati kad je, nakon sinovljeve smrti, otac Ljubiša kojeg zovu Stakleni, a koji je nekadašnji član "surčinskog klana", pozvao policiju i prijavio zločin.

Dragoslav Jovanović (25) je, kako se sumnja, brutalno mučio i ubio troje ljudi Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku Šubaru (75) i njegovu tetku Milju Petković (80), zbog duga oko stana koji im je Jovanović prodao.

Navodno, Jovanović je Šubari, koji mu je bio poslovni saradnik, dao stan u Beogradu, a njemu je ovaj zauzvrat trebao dati automobil marke Mercedes i ostatak novca za stan.

Međutim, piše ''Telegraf'', Šubara taj novac mjesecima nije isplaćivao Jovanoviću. Upravo zbog toga je on, kako se sumnja, upao u stan u kojem je boravila ova porodica. Tu ih je, zajedno s tri pomagača, zarobio i mučio, a potom i ubio. 

Njihova tijela bacio je u septičku jamu koja se nalazi na zemljištu u vlasništvu njegovog oca Ljubomira Jovanovića. 

Zbog pomaganja Jovanoviću, uhapšene su tri osobe: Miloš S. (31), Lazar D. (22) i Nikola Č. (20).

Komentari

NA VRH