NOVI TRAVNIK

Nermin Rustempašić za ubistvo majke i kćerke osuđen na 15 i po godina zatvora

Odvođenje Rustempašića. D. Pucar

Avaz.ba

5.7.2019

Nermin Rustempašić, koji je, vozeći automobil u pijanom stanju, usmrtio majku i kćerku te nanio povrede trojici dječaka u Novom Travniku, osuđen je na 15 godina i po godina zatvora.

U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, počevši od 7. decembra 2018. godine.

Izrečena mu je i kazna upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine. Oštećeni se radi ostvarivanja imovinskopravnog postupka upućuju na parni postupak.

On je u decembru prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka.

Stravična saobraćajna nesreća, koja je uznemirila javnost u BiH, dogodila se 7. decembra 2018. oko 20:30 sati, kad je Rustempašić, koji je u krvi imao 2,99 promila alkohola, kod Gradske džamije u Novom Travniku na trotoaru udario Azru Hajrić i četvero djece.

Azra Hajrić na mjestu je smrtno stradala, a njena kćerka preminula je na putu do bolnice. Azrin osmogodišnji sin Eldar prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s povredama glave.

U KCUS je tada prevezen i Davud Amidžić, sin glavnog imama iz Novog Travnika, dok je drugi njegov sin bio na liječenju u travničkoj bolnici. Dječaci su nakon oporavka otpušteni iz bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.