ISTRAGA Policijske informacije dan poslije porodične drame u Sarajevu

Punac kojeg je Adnan Tahirović ubo nožem tereti se za pokušaj ubistva

Navedeno da je Tahirović nasilno upao u kuću Ibre Bostandžije te nožem povrijedio njega i kćerku Alemu, nakon čega je Ibro hicem iz pištolja radio Tahirovića

B. C. / Avaz.ba
14.11.2019 14:19

Tahirović upao kroz prozor kuće bivšeg punca

Foto: Avaz

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je saopćilo da je jučer u 15:05 sati uhapšen Ibro Bostandžija (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

- Ibro Bostandžija je navedenog dana u ulici Velikokladuška, općina Novi Grad Sarajevo, dejstvom iz vatrenog oružja nanio teške tjelesne povrede A.T. iz Sarajeva, nakon što je A. T. nasilno provalio u kuću vlasništvo I. B. i uz upotrebu fizičke snage i noža nanio teške tjelesne povrede A. B., a lakše povrijedio I. B. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo i službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedenih krivičnih djela - navodi se u saopćenju.

Adnan Tahirović je uhapšen jučer u 10:20 sati na osnovu ranije raspisane potjernice Općinskog suda u Sarajevu za izazivanje opće opasnosti.

Bostandžija i Tahirović trenutno se nalaze u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su pod prismotrom policije.  

U ispovijesti Ibrina kćerka Alema Bostandžija za „Avaz“ je navela da je više puta prijavljivala Tahirovića za nasilje u porodici. U paklu braka s Tahirovićem, koji je jučer upao naoružan u kuću njenog oca da bi je ubio, Alema je provela pet godina, od toga više u sigurnoj kući nago u zajednici s njim.

Detalje o napadu pročitajte u današnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.

Komentari

NA VRH