NA LICU MJESTA

Lopovi opljačkali tri kuće: Mještani naselja Bojnik u šoku zbog smrti komšije

Vlasnik jedne od opljačkanih kuća Mehmed Hajdarević kazao nam je da su mu lopovi iz kuće iznijeli sedam vreća

Piše: B. Cerić / Avaz.ba

7.5.2020

Dvorište ispred kuće Hajrulaha Šišića gdje je pronađen mrtav - Avaz
Lopovi ostavili otiske - Avaz
Obijena vrata - Avaz
Kuća Hajdarevića u Bojniku - Avaz
Hajdareviću pajserom razvalili vrata - Avaz

Ekipa „Dnevnog avaza“ bila je u Miholjevskoj ulici u sarajevskom naselju Bojnik, gdje su jučer, osim kuće Hajrulaha Šišića, koji je pronađen mrtav, opljačkane još dvije kuće njegovih komšija.

Mehmed Hajdarević vlasnik je jedne od opljačkanih kuća. Njemu je najviše pokradeno stvari, ali su, kako je kazao, sve pronađene. Lopovi su se razbježali i ostavili stvari na livadi nakon što ih je, kako se pretpostavlja, iznenadio nastradali Šišić.


Većina stvari pronađena

- Jučer su mi kuću opljačkali. Dar-mar je učinjen. Sedam vreća stvari je uzeto. Nađene su stvari razbacane po livadi, policija ih je izuzela. Ovo je četvrti put da mi je opljačkana kuća. Nikada nije rasvijetljeno ko je to uradio. U nekim stvarima stičem dojam da niko nije zainteresiran da se to utvrdi. To je moj dojam. To su uglavnom sitni lopovi, lokalni, to se moglo davno riješiti. Ovi mještani znaju otprilike ko to radi - kazao nam je Hajdarević, iz čije kuće su lopovi iznijeli alat, odjeću, higijenske proizvode, TV, pa čak i kekse.

Svog komšiju Hajrulaha dobro je poznavao.

- Bio je to jedan izuzetno dobar čovjek, bio je direktor osmogodišnje škole mojoj djeci u Rogatici, odakle sam i ja. On je pronađen mrtav u jutarnjim satima. Samo da se ovi pronađu i adekvatno kazne. Stvari su manje važne, ljudski život se ne može nadoknaditi - zaključuje Hajdarević.


Hajdarević: To su bili lokalni lopovi. M. Tabaković

Danas su komšije i prijatelji obilazili suprugu nastradalog Šišića za koju nam je njen unuk kazao da je polupokretna.

- Dedo je pronađen kako leži u pored vrata. Nije davao znake života. Lokva krvi bila mu je ispod potiljka - kazao nam je Šišićev unuk koji nam je potvrdio da je većina ukradenih stvari pronađena.           

Iz policije je saopćeno da im je jučer u 9.30 sati stigla dojava o pronalasku tijela. Radeći na rasvjetljavanju razbojničke krađe, isti dan uhapšen je Edin H. (42), rođen u Zvorniku, nastanjen u Sarajevu.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se, po nalogu tužioca, izvršiti obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.