VITEZ Tužilaštvo SBK podiglo optužnicu protiv suvlasnika TC "Fis" Vitez

Pero Gudelj prijetio: Sjekira mi je u gepeku, glavu ću ti ugurati u WC šolju

Gudelju se stavlja se na teret da je tokom oktobra 2019. godine ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba

B. Cerić/Avaz.ba

Gudelj: Optužen za ugrožavanje sigurnosti

Foto: Avaz


Tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Pere Gudelja zbog počinjenog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Općinskom sudu u Travniku, saopćeno je iz Tužilaštva SBK.

Suvlasniku trgovačkog centra "Fis" Vitez stavlja se na teret da je tokom oktobra 2019. godine ozbiljnom prijetnjom ugrozio sigurnost više osoba. 

U optužnici se navodi da je s mobilnog telefona upućivao ozbiljne prijetnje oštećenom D. B. da se ne smije približiti njegovoj kući niti kancelariji u kojoj je u najmu. Pisao mu je "nosam sjekiru u gepeku˝, "glavu ću ti ugurati u WC šolju".

 
  • Optužnica proslijeđena sudu

    Optužnica proslijeđena sudu

    Foto: Avaz


- Obratio se potom D. J., zaštitaru trgovačkog centra "Fis" Vitez, pitajući ga ˝da li imaš nekoga tako ko ti da je nabildan i jak, a da je iz Zenice da prebije D. B., a potom je  uputio i prijetnje oštećenom Z. M. da ''mora dati otkaz jer, ako ne da, da će doći tjelohranitelji i izbacit će ga kroz prozor, da ne smije doći u svoj ured jer, ako dođe, da će ga dočekati tri tjelohranitelja", navodeći "ujutro ti Škodu lupam krampom“. Ove su poruke oštećeni shvatili ozbiljno i kod istih su izazvale strah i uznemirenje za vlastitu sigurnost - navedeno je u saopćenju.

Za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti može se izreći kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na