ZLOČIN U AHATOVIĆIMA

Ubice u pritvoru: Adnan Šabić ubadao je komšiju dok su ga ostali držali

Određen jednomjesečni prtvor Hamedu Šutroviza, Aldinu Šabiću i Senadu Šabiću

Privođenje Aldina i Senada Šabića. Avaz

Piše: B. C. /Avaz.ba

17.8.2020

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Sanela Rondić odredila je jednomjesečni pritvor trojici osumnjičenih za ubistvo Midhata Čardakovića 12. avgusta u sarajevskom naselju Ahatovići, potvrđeno nam danas je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda.  

Za ubistvo Čardakovića i pokušaj ubistva njegove supruge, osumnjičeni su Hamed Šutrović, Aldin Šabić i Senad Šabić.

Kako saznajemo nijedan od svjedoka saslušanih u istrazi nije bio neposredni očevidac. Kobne noći 12. avgusta  poslije 23 sata došlo je do svađe ispred kuće Šabića u  ulici Ranovačka u sarajevskom naselju Ahatovići, nakon čega su osumnjičeni otišli pred kuću nastradalog Čardakovića. 

Verbalno, a potom fizički napali su Čardakovića. Usmrtili su ga na način da je Aldin Šabić kuhinjskim nožem nanio povrede Čardakoviću na lijevoj strani grudnog koša i na lijevoj slabini. Dok ga je Aldin ubadao, njegov otac Senad i Hamed Šutrović su Čardakovića držali, onemogućavajući ga da pruži otpor i odbrani se. 


Osumnjičeni za ubistvo u saizvršilaštvu. Avaz

Zbog toga su sva trojica osumnjičena za ubistvo u saizvršilaštvu kao i za pokušaj ubistva Čardakovićeve supruge Adise koja je nožem ubodena u leđa kada je dotrčala da pomogne suprugu.

Senad Šabić prolazi kroz kaznenu evidenciju MUP-a ZDK, dok ostala dvojica do sada nisu osuđivana.

Branilac Hameda Šutrovića na ročištu prilikom razmatranja prijedloga za određivanje pritvora, kazao je da je njegov branjenik u ovom događaju oštećeni te je naveo da je Adisa Čardaković izjavila da je čula plač na ulici i njenog supruga koji je pričao s muškarcem čiji opis odgovara Šutroviću.

Ta osoba je plakala i govorila da su je tukle neke osobe. Jedini dokaz protiv njega je, kazao je branilac, to što je pronađena lična karta Šutrovića na mjestu ubistva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.