BOSANSKA GRADIŠKA

Hrvatski državljanin uhvaćen sa 110 kilograma droge vrijedne pola miliona KM

Tom prilikom otkriveno je 110 kg opojne droge skanka, namijenjene za evropsko tržište

A. Č.

13.12.2020

Operativna akcija kodnog naziva „Diablo“. GRANIČNA POLICIJA

Granična policija BiH, pod nadzorom Tužilaštva BiH, danas je provela još jednu uspješnu operativnu akciju, kodnog naziva „Diablo“. 

Tom prilikom otkriveno je 110 kilograma opojne droge skanka, namijenjene za evropsko tržište, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 250.000 eura. 

Droga je otkrivena, uz pomoć specijalističke opreme, na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Gradiška kod državljanina Republike Hrvatske u automobilu nizozemskih registarskih oznaka.

Hrvatski državljanin priveden je u službene prostorije Granične policije BiH, nakon čega će biti predan Tužilaštvu BiH na dalje postupanje. U predmetu je ostvarena i značajna suradnja s Državnom agencijom za istrage i zaštitu. 

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić je rekao kako GPBiH bilježi jako dobre rezultate rada. 

- Unatoč svim problemima s kojima se suočava Granična policija BiH, počevši od borbe s nezakonitim migracijama i značajno umanjenim kadrovskim i materijalno-tehničkim sredstvima, bilježimo jako dobre rezultate rada. Ovo je jedna u nizu uspješnih operativnih akcija u borbi protiv prekograničnog kriminala te ovim putem zahvaljujem i Tužilaštvu BiH i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu na odličnoj suradnji, a posebno pohvaljujem djelovanje Središnjeg istražnog ureda Granične policije, odjel za prikrivene operacije, na ovako značajnom poduhvatu - rekao je Galić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.