TESLIĆ

Diler "prodao" drogu prikrivenim istražiteljima, hvalio se da je "roba" vrhunska

U ljetnoj bašti jednog kafića u Tesliću, a nakon što se upoznao sa prikrivenim istražiteljima kodnih naziva Ado i Dudi, ponudio na prodaju spid

Diler osuđen. Ilustracija

Ad. A. / Nezavisne

6.5.2021

Dario Markočević (35), zvani Ćuna, iz Teslića, osuđen je pravosnažno na godinu zatvora zbog šverca droge, koju je u prvom navratu prodao prikrivenim istražiocima, a onda im je ponudio i novu količinu, nakon čega je tokom same primopredaje uhapšen.

U optužnici, po kojoj je proglašen krivim, navedeno je da je bio svjestan, odnosno znao je da se radi o spidu, koji je radi prodaje nabavljao od njemu poznatog lica, a potom prodavao drugim licima.

Kako se dodaje, on je tako 27. oktobra prošle godine, u ljetnoj bašti jednog kafića u Tesliću, a nakon što se upoznao sa prikrivenim istražiocima kodnih naziva Ado i Dudi, ponudio na prodaju spid, navodeći da je prije nekoliko dana imao 800 grama droge te da je može nabaviti po cijeni od 3.000 evra po kilogramu.

U optužnici se naglašava da je istražitelje uvjeravao da je droga vrhunskog kvaliteta, da je nabavlja sa područja Sarajeva i da bude upakovana i zatvorena u dvije vrećice, navodeći da će ih pozvati čim nabavi drogu za prodaju. Zanimljivo, kada je drogu nabavio te odlučio da je proda, spustio je i cijenu.

-On je, po prethodnom dogovoru, 18. novembra prošle godine telefonom obavijestio prikrivene inspektori da će im prodati kilogram spida po cijeni od 2.500 do 2.600 evra, te je potrebno da dođu u Teslić kako bi pogledali robu i dogovorili se o cijeni", navodi se u optužnici, a potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Kako se dodaje, on se oko 15.30 našao sa prikrivenim istražiteljima u ugostiteljskom objektu te im saopštio da je donio na prodaju kilogram spida, tražeći da mu odvade jedan dio droge.

-Nakon toga su optuženi i prikriveni istražioci otišli do vozila kojim su se dovezli istražioci. Optuženi je u vozilu prikrivenim istražiteljima prodao oko kilogram spida za 2.500 evra - navodi se u optužnici po kojoj je Markočević osuđen.

Prikriveni istražioci su, dodaje se, na njegovu molbu dali optuženom manji dio droge koju je on stavio u plastičnu vrećicu, da bi potom, nakon prodaje spida, on rekao istražiocima da će im se ponovo javiti kada nabavi drogu za prodaju.

-Potom je više puta putem aplikacije WhatsApp sa svog telefonskog broja pozivao prikrivene istražitelje i nudio im na prodaju drogu, pa je tako po prethodnom dogovoru da će im 22. januara ove godine prodati oko dva kilograma spida za 4.500 eura, došao na dogovoreno mjesto sa prikrivenim istražiocima u namjeri da im proda drogu, te su ga uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) - ističe se u optužnici.

Presudi je prethodilo priznanje krivice koje je Markočević sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom Doboj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.